Rețetă gogoșari umpluți cu carne la vas de fontă Crock-Pot by Prăjiturela
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 8 gogoșari: |
• 9 gogoșari |
• 700 kg carne de vită slabă |
• 1 ceapă albă medie |
• 1 morcov mediu |
• 1 legatură mică de pătrunjel |
• 100 g orez alb |
• Piper proaspăt râsnit |
• Sare |
• 3 linguri de ulei |
Pentru sos: |
• 1 l apă |
• 300 g passata de tomate sau suc de tomate |
• 2 lingurițe amestec legume deshidratate |
• 200 g supă de vită |
• 1 linguriță zahăr |
• 1 linguriță oțet |
• 1 linguriță sare |
• 1 linguriță piper |
Descriere
Încearcă o rețetă de gogoșari cu carne, alături de un sos cu gust bogat și conținut scăzut de calorii.
Mod de preparare
Pasul 1: Spală bine gogoșarii, taie „capac” si îndepărtează cotorul si semințele, apoi distribuie în cratița de fontă.
Pasul 2: Toacă mărunt ceapa, morcovul, un gogoșar, patrunjelul și călește-le 10 minute în altă oală de fontă.
Pasul 3: Adaugă și orezul, pe care îl mai călești câteva minute, apoi carnea tocată și lasă la foc mic 10 minute. Adaugă sare si piper.
Pasul 4: Umple gogoșarii cu ajutorul unei linguri.
Pasul 5: Amestecă toate ingredientele pentru sos și toarnă amestecul peste gogoșar.
Pasul 6: Încinge cuptorul la 170 de grade, pe functia ventilație.
Pasul 7: Pune cratiţa cu gogoșarii umpluți pe plită la foc mare până începe să fiarbă, apoi dă mâncarea la cuptor pentru o oră și jumătate. Îndepărtează capacul după o oră. Servește gogoșarii în sos.
Pasul 2: Toacă mărunt ceapa, morcovul, un gogoșar, patrunjelul și călește-le 10 minute în altă oală de fontă.
Pasul 3: Adaugă și orezul, pe care îl mai călești câteva minute, apoi carnea tocată și lasă la foc mic 10 minute. Adaugă sare si piper.
Pasul 4: Umple gogoșarii cu ajutorul unei linguri.
Pasul 5: Amestecă toate ingredientele pentru sos și toarnă amestecul peste gogoșar.
Pasul 6: Încinge cuptorul la 170 de grade, pe functia ventilație.
Pasul 7: Pune cratiţa cu gogoșarii umpluți pe plită la foc mare până începe să fiarbă, apoi dă mâncarea la cuptor pentru o oră și jumătate. Îndepărtează capacul după o oră. Servește gogoșarii în sos.