Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură grecească cu portocale și afine în vasul de fontă emailată

Rețetă prăjitură grecească cu portocale și afine în vasul de fontă emailată
Rețetă prăjitură grecească cu portocale și afine în vasul de fontă emailată Rețetă prăjitură grecească cu portocale și afine în vasul de fontă emailată Rețetă prăjitură grecească cu portocale și afine în vasul de fontă emailată

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• un pachet de foi pentru plăcintă (400g), la temperatura camerei
• 150-200g unt topit
• 500ml smântână pentru frișcă
• 5 ouă
• 200g zahăr
• coaja de la 2 portocale
• esență de vanilie
• 125g afine
• zahăr pudră pentru servire

Descriere

Pregătește o prăjitură grecească perfectă pentru vară, cu aromă de afine și portocale, din foi de plăcintă.

Mod de preparare

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Pasul 2. Într-un bol încăpător, amestecă cu un tel smântână pentru frișcă, zahărul, ouăle, coaja de portocală și esența de vanilie până la omogenizare și se lasă deoparte.

Pasul 3. Întinde o foaie de plăcintă pe blatul de lucru, unge bine cu unt topit, iar peste ea se puneo altă foaie de plăcintă. Pliază cele două foi, folosind degetele, în formă de evantai/acordeon.

Pasul 4. Transferă aluatul împăturit în centrul oalei de fontă de 4,7L și începe să-l înfășori în mijloc pentru a semăna cu un trandafir/o spirală. Repetă cu restul de foi, așezându-le în jurul trandafirului din centru până când vasul este plin.

Pasul 5. După ce toate foile au fost așezate în vas, unge totul cu unt și coace la cuptor pentru aproximativ 25 de min sau până când foile încep să se rumenească.

Pasul 6. Când foile s-au rumenit, toarnă deasupra amestecul de frișcă, ouă, zahăr și coajă de portocală, iar deasupra presară afinele. Coace la cuptor pentru încă 50 de min său până când plăcinta este aurie pe deasupra. În timpul coacerii, plăcinta se va umfla destul de mult, urmând să își mai piardă din volum în timpul răcirii.

Se poate servi atât caldă, cât și rece de la frigider.