Pui cu orzo și feta by Taste Bazaar
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • 800 gr.pulpe de pui dezosate |
| • o linguriță de sare |
| • 1/2 linguriță de piper |
| • o linguriță de boia dulce |
| • o linguriță de turmeric |
| • 2 linguri de ulei de măsline |
| • o ceapă |
| • 3 căței de usturoi |
| • o linguriță de muștar |
| • o lingură de coajă de lămâie bio |
| • 250 gr.orzo (risoni) |
| • 700 ml de supă de pui caldă (sau apă caldă în care dizolvați legume uscate sau un cub de supă) |
| • 2 linguri de zeamă de lămâie |
| • 100 gr.feta |
| • 2 linguri de pătrunjel tocat |
Descriere
Rețetă delicioasă de pulpe de pui cu orzo și feta, gătite la cuptor cu condimente aromate, usturoi, lămâie și pătrunjel. Perfectă pentru o masă savuroasă!
Mod de preparare
Pasul 1: Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade căldură sus și jos.
Pasul 2: Ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobește.
Pasul 3: Dacă pulpele sunt mari sau foarte groase, se taie în două.
Pasul 4: Se amestecă sarea, piperul, boiaua și turmericul și se condimentează pulpele pe ambele părți.
Pasul 5: Se pune cratița pe plită și se încălzește 3-4 minute. Se adaugă uleiul, apoi pulpele. Se prăjesc în jur de 6-7 minute pe fiecare parte (pe foc mic spre mediu), apoi se scot pe o farfurie.
Pasul 6: În cratiță se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc timp de 2-3 minute.
Pasul 7: Se adaugă muștarul, coaja de lămâie și orzo și se amestecă 1 minut. Se toarnă supa/ apa caldă, zeamă de lămâie, sare, pătrunjel și jumătate din cantitatea de feta, fărâmițată.
Pasul 8: Se amestecă și pe deasupra se așază bucățile de carne. Cratița se acoperă cu capacul și se bagă la cuptor pentru 15-20 min.
Pasul 9: Se scoate capacul și se presară restul de feta. Se mai baga la copt 5 minute.
Pasul 2: Ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobește.
Pasul 3: Dacă pulpele sunt mari sau foarte groase, se taie în două.
Pasul 4: Se amestecă sarea, piperul, boiaua și turmericul și se condimentează pulpele pe ambele părți.
Pasul 5: Se pune cratița pe plită și se încălzește 3-4 minute. Se adaugă uleiul, apoi pulpele. Se prăjesc în jur de 6-7 minute pe fiecare parte (pe foc mic spre mediu), apoi se scot pe o farfurie.
Pasul 6: În cratiță se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc timp de 2-3 minute.
Pasul 7: Se adaugă muștarul, coaja de lămâie și orzo și se amestecă 1 minut. Se toarnă supa/ apa caldă, zeamă de lămâie, sare, pătrunjel și jumătate din cantitatea de feta, fărâmițată.
Pasul 8: Se amestecă și pe deasupra se așază bucățile de carne. Cratița se acoperă cu capacul și se bagă la cuptor pentru 15-20 min.
Pasul 9: Se scoate capacul și se presară restul de feta. Se mai baga la copt 5 minute.
Preparat cu
-250lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 4.7L, rotund, roșu Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 4.7 L
Rotund
• in stoc
PRP: 549,99lei
299,99lei
