Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Pui cu orzo și feta by Taste Bazaar

Pui cu orzo și feta by Taste Bazaar
Pui cu orzo și feta by Taste Bazaar Pui cu orzo și feta by Taste Bazaar Pui cu orzo și feta by Taste Bazaar

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 800 gr.pulpe de pui dezosate
• o linguriță de sare
• 1/2 linguriță de piper
• o linguriță de boia dulce
• o linguriță de turmeric
• 2 linguri de ulei de măsline
• o ceapă
• 3 căței de usturoi
• o linguriță de muștar
• o lingură de coajă de lămâie bio
• 250 gr.orzo (risoni)
• 700 ml de supă de pui caldă (sau apă caldă în care dizolvați legume uscate sau un cub de supă)
• 2 linguri de zeamă de lămâie
• 100 gr.feta
• 2 linguri de pătrunjel tocat

Descriere

Rețetă delicioasă de pulpe de pui cu orzo și feta, gătite la cuptor cu condimente aromate, usturoi, lămâie și pătrunjel. Perfectă pentru o masă savuroasă!


Mod de preparare

Pasul 1: Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade căldură sus și jos.

Pasul 2: Ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobește.

Pasul 3: Dacă pulpele sunt mari sau foarte groase, se taie în două.

Pasul 4: Se amestecă sarea, piperul, boiaua și turmericul și se condimentează pulpele pe ambele părți.

Pasul 5: Se pune cratița pe plită și se încălzește 3-4 minute. Se adaugă uleiul, apoi pulpele. Se prăjesc în jur de 6-7 minute pe fiecare parte (pe foc mic spre mediu), apoi se scot pe o farfurie.

Pasul 6: În cratiță se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc timp de 2-3 minute.

Pasul 7: Se adaugă muștarul, coaja de lămâie și orzo și se amestecă 1 minut. Se toarnă supa/ apa caldă, zeamă de lămâie, sare, pătrunjel și jumătate din cantitatea de feta, fărâmițată.

Pasul 8: Se amestecă și pe deasupra se așază bucățile de carne. Cratița se acoperă cu capacul și se bagă la cuptor pentru 15-20 min.

Pasul 9: Se scoate capacul și se presară restul de feta. Se mai baga la copt 5 minute.