Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Pulpă de miel la cuptor by Prăjiturela

Pulpă de miel la cuptor by Prăjiturela
Pulpă de miel la cuptor by Prăjiturela Pulpă de miel la cuptor by Prăjiturela Pulpă de miel la cuptor by Prăjiturela

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 pulpă de miel

Pentru marinadă:
• 4 căței de usturoi
• rozmarin
• oregano
• cimbrișor
• 30 ml ulei de masline
• 30 ml vin alb
• sare

Pentru friptură:
• 2 căpățâni de usturoi tăiate orizontal
• câteva crenguțe de rozmarin
• 3 cepe verzi
• 250-300 ml vin alb sec

Descriere

Pregătește o pulpă de miel la cuptor fragedă, aromată și delicioasă! Gătești cea mai bună friptură de miel pentru Paște în câțiva pași, cu ajutorul vaselor de fontă emailată Crock-Pot!

Mod de preparare

Pasul 1. Prepară o pastă din ingredientele de marinadă. Unge bine pulpa și las-o la marinat peste noapte.

Pasul 2. A doua zi, scoate carnea, las-o 30 de minute la temperatura camerei, apoi șterge-o bine.

Pasul 3. În cratița de fontă cu diametrul de 30 cm pune 2 căpățâni de usturoi tăiate orizontal, câteva crenguțe de rozmarin, 3 cepe verzi și 250-300 ml vin alb sec.

Pasul 4. Pune capacul și dă la cuptorul preîncălzit la 170°, căldură sus - jos, pentru pentru 1h 30’.

Pasul 5. După 1h 30’, îndepărtează capacul, întoarce friptura, coace 30’, apoi iar întoarce și mai coace pentru 30’ – 45’.

Pasul 6. Dacă ai o carne mai fibroasă, de berbecuț, pune mai întâi bucata de carne cu putin vin/apă la multicooker-ul Turbo Express Crock-Pot, funcția Meat. Va deveni foarte fragedă și suculentă.