Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Iahnie de fasole de post by Laura's Sweets

Iahnie de fasole de post by Lauras Sweets
Iahnie de fasole de post by Lauras Sweets Iahnie de fasole de post by Lauras Sweets

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 gr.fasole boabe
• 2 morcovi
• 2-3 cepe uscate
• 50 ml ulei de floarea soarelui
• sare
• 1 lg bicarbonat de sodiu
• Cimbru uscat
• 100 ml suc de roșii
• 3 lg bulion
• Apă

Mod de preparare

  • Fasolea uscată se pune în apă, la hidratat, peste noapte.
  • A doua zi, se scurge de apă.
  • Se conectează aparatul Multicooker Express Turbo la o sursă de curent.
  • În vasul aparatului, se pune fasolea hidratată, 2 l apă și o lingură de bicarbonat.
  • Se pune capacul și se blochează în poziția închisă. Se închide supapa de abur.
  • Din meniul aparatului, se setează funcția Beans, Turbo, durata 20 minute.
  • Între timp, se curăță morcovul și ceapa, se spală. Ceapă se toacă mărunt, morcovul se rade.
  • După terminarea programului, se oprește aparatul. Cu atenție, se scoate capacul. Fasolea se strecoară.
  • În vasul aparatului, se pune ulei de floarea soarelui, un praf sare și legumele tocate.
  • Din meniul aparatului, se selectează funcția Brown/Saute, durata 5 minute, fără a mai pune capacul.
  • După ce s-au rumenit legumele, se adaugă fasolea scursă, sucul de roșii, bulionul, sare după gust și apă cât să acopere fasolea. Se adaugă 2-3 crenguțe de cimbru uscat.
  • Se acoperă cu capacul, se blochează în poziția închisă, supapa de abur închisă.
  • Din meniu, se selectează funcția Beans, Low, durata 30 minute.
  • După finalizarea programului, acesta va comuta automat pe funcția Păstrare la cald.
  • Iahnia este gata. Se servește cu pâine de casă, murături sau după preferințe.