Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Ciorba de post cu ciuperci pleurotus

Reteta Ciorba de post cu ciuperci pleurotus

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g ciuperci pleurotus
• 1 ceapa
• 1 morcov
• 1 ardei kapia
• 2-3 linguri ulei de masline
• sare si piper dupa gust
• 2 catei de usturoi
• otet dupa gust
• gogosari in otet pentru servit
• ardei iute si paine proaspata

Mod de preparare

  • Pune vasul DuraCeramic pe plita, pune uleiul si lasa-l sa se incinga.
  • Adauga ceapa tocata marunt si caleste-o 1-2 minute.
  • Pune apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, amesteca 2 minute si pune si ardeiul kapia tocat cubulete.
  • Soteaza totul inca 2-3 minute si apoi muta vasul in slow cooker.
  • Adauga ciupercile pleurotus taiate fasii subtiri.
  • Ciorba aceasta se mai numeste si ciorba falsa de burta, datorita formei ciupercilor pleurotus, care seamana cu fasiile de burta de vita.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si adauga 2 litri de apa.
  • Pune capacul si seteaza programul High pentru 3 ore.
  • La final adauga usturoiul dat prin presa si otet dupa gust.
  • Daca nu tineti post puteti drege ciorba cu doua galbenusuri amestecate cu 100 g smantana fermentata. Se amesteca smantana cu galbenusurile cu 4-5 polonice de supa fierbinte si apoi se rastoarna totul in oala.
  • Serveste ciorba cu fasii subtiri de gogosari in otet, ardei iute si paine proaspata.