Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta Ciorba de post cu ciuperci pleurotus

Reteta Ciorba de post cu ciuperci pleurotus
Reteta Ciorba de post cu ciuperci pleurotus Reteta Ciorba de post cu ciuperci pleurotus

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g ciuperci pleurotus
• 1 ceapa
• 1 morcov
• 1 ardei kapia
• 2-3 linguri ulei de masline
• sare si piper dupa gust
• 2 catei de usturoi
• otet dupa gust
• gogosari in otet pentru servit
• ardei iute si paine proaspata

Mod de preparare

  • Pune vasul DuraCeramic pe plita, pune uleiul si lasa-l sa se incinga.
  • Adauga ceapa tocata marunt si caleste-o 1-2 minute.
  • Pune apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, amesteca 2 minute si pune si ardeiul kapia tocat cubulete.
  • Soteaza totul inca 2-3 minute si apoi muta vasul in slow cooker.
  • Adauga ciupercile pleurotus taiate fasii subtiri.
  • Ciorba aceasta se mai numeste si ciorba falsa de burta, datorita formei ciupercilor pleurotus, care seamana cu fasiile de burta de vita.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si adauga 2 litri de apa.
  • Pune capacul si seteaza programul High pentru 3 ore.
  • La final adauga usturoiul dat prin presa si otet dupa gust.
  • Daca nu tineti post puteti drege ciorba cu doua galbenusuri amestecate cu 100 g smantana fermentata. Se amesteca smantana cu galbenusurile cu 4-5 polonice de supa fierbinte si apoi se rastoarna totul in oala.
  • Serveste ciorba cu fasii subtiri de gogosari in otet, ardei iute si paine proaspata.