Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rata cu fructe caramelizate si piure de cartofi dulci la slow cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute by Florina Badea

Rata cu fructe caramelizate si piure de cartofi dulci la slow cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute by Florina Badea
Rata cu fructe caramelizate si piure de cartofi dulci la slow cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute by Florina Badea Rata cu fructe caramelizate si piure de cartofi dulci la slow cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute by Florina Badea Rata cu fructe caramelizate si piure de cartofi dulci la slow cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute by Florina Badea Rata cu fructe caramelizate si piure de cartofi dulci la slow cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute by Florina Badea

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

4h:30m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• O rata de aproximativ 2kg
• Cateva mere
• Cativa cartofi

Pentru bait:
• Ghimbir (radacina, cca 2 cm);
• 1 cățel de usturoi mare sau 2 mai mici;

1 lingură sare:
• 1 linguriță zahăr brun;
• piper măcinat;

chili măcinat, după gust:
• zeama de la 1 lămâie;
• 1 grapefruit (sau portocală).

Descriere

Carnea de rata este foarte speciala, bogata in proteine de buna calitate si minerale ce contribuie la functionarea sistemului imunitar. Mai mult, este foarte gustoasa, mai ales pregatita asa cum ne arata Florina Badea la Slow Cookerul Crock-Pot 6.0L DuraCeramic!

Mod de preparare

  • Curata ghimbirul si usturoiul de coaja si pune-i in mojar impreuna cu sarea, piperul, chilli si zaharul si piseaza bine. Apoi, toarna zeama de la citrice si amesteca bine
  • Curata rata de pielea in exces, spal-o si freac-o cu o lingurita de sare, apoi unge-o cu baitul preparat anterior
  • Aseaza rata in vasul slow cookerului Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute si adauga restul de bait (o parte pune-o in interiorul ratei)
  • Acopera vasul cu capac, seteaza temperatura HIGH si timpul de 4 ore si 30 de minute

Cum pregatesti merele caramelizate cu afine:
  • Alege cateva mere, taie-le felii si stropeste-le cu zeama de la o lamaie. Pune-le intr-o tava de sticla la cuptor
  • Deasupra presara zahar brun 
  • Introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 5 minute
  • Scoate cu grija si amesteca merele pentru ca acestea sa fie complet acoperite de sosul de zahar
  • Adauga afinele si amesteca pentru ca si ele sa fie acoperite de sos
  • Mai lasa la cuptor timp de cateva minute

Cum pregatesti piureul de cartofi dulci:
  • Cat rata se gateste, te poti ocupa de cartofii dulci
  • Fierbe cartofii in coaja pana ce acestia se inmoaie bine
  • Scurge-i de apa, curata-i de coaja si amesteca-i cu sare, piper si ulei, dupa gust
  • Ii poti transforma in piure folosind fie o furculita, fie folosind un blender

La final:
  • Scoate rata din oala, aseaz-o intr-o tava si pune deasupra fructele caramelizate si sostul acestora