Rețetă Pui cu miso pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-Pot
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
45m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 4 pulpe superioare de pui mari |
• 600 g cartofi dulci |
• 2,5 linguri de miso alb |
• 1,5 linguri de miere |
• 2 linguri de sake (sau vin alb) |
• 1 lingură de sos de soia |
• 2,5 cm de ghimbir curățat și ras pe o răzătoare fină |
• 3 căței de usturoi rași pe o răzătoare fină |
• 1 ardei iute |
• 12 cepe verzi curățate |
• 2 lingurițe de semințe de susan rumenite |
• 1 lingură de miso alb |
• 1 lingură de miere |
• ½ lingură de sos de soia |
• ½ lingură de sake (sau vin alb) |
Descriere
Mihai Gătește a găsit în cartea From the oven to the table de Diana Henry această rețetă grozavă de pui cu miso și a pregătit-o imediat la vasul din fontă emailată de 4.7L, rotund, Crock-Pot! Trebuie neapărat să o încerci!
Mod de preparare
- Încinge cuptorul la 190 de grade cu ventilație.
- Pune pulpele de pui în vasul emailat. Spală bine cartofii dulci și păstrează coaja dacă este fermă și curată – apoi, taie-i în felii.
- Adaugă cartofii în vasul cu puiul. Amestecă într-un castron toate ingredientele până la ceapa verde. Adaugă pasta rezultată în vasul emailat, amestecă bine cu o spatulă, aranjează conținutul într-un singur strat și puiul cu pielea în sus și pune vasul emailat în cuptor pentru 45 de minute. O dată la 15 minute, amestecă cartofii cu o spatulă și unge bucățile de pui cu sosul din vasul emailat Crock-Pot.
- Cât timp stă puiul la cuptor amestecă într-un alt castron ultimele 4 ingrediente.
- Când mai sunt 15 minute din cele 45 scoate vasul emailat, așază deasupra ceapa verde și toarnă sosul format din ultimele 4 ingrediente și pune vasul înapoi în cuptor.
- După ce au trecut cele 45 de minute, scoate vasul din cuptor, presară deasupra semințele de susan și servește puiul cu niște orez simplu sau cu legume trase la tigaie.