Rețetă Pâine cu măsline în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500g făină |
• 400ml apă călduță |
• 7g drojdie uscată |
• 2 lingurițe de sare |
• 60-70g măsline negre |
Descriere
Încearcă și tu această rețetă deosebită, pâine cu măsline, pregătită de Flavia la vasul cu capac Crockpot din fontă emailată 4.7L!
Mod de preparare
1. Amestecați făina, apa, drojdia și sarea în bolul mixerului planetar, dar la fel de bine le puteți amesteca și cu o lingură.
2. Scurge-ți măslinele de apă și tăiați-le felii Apoi, le adăugați cu ajutorul unei spatule, în aluat. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul la dospit timp de 2 ore și jumătate.
3. După ce aluatul a stat la dospit, răsturnați pe masa de lucru tapetată bine cu făină. Presăraț făină și peste aluat și împachetați de vreo 2-3 ori. Apoi, modelați forma unei pâini (ovale).
4. Preîncălziți cuptorul la 220° Celsius împreună cu vasul de fontă (cu tot cu capac).
5. Transferă aluatul pe o foaie de copt. Scoateți oala din cuptor (aveți grijă cum o manipulați pentru că este foarte fierbinte) și așezați aluatul în ea (cu tot cu foaia de copt). Coaceți pâinea timp de aproximativ 25 de minute, la 220° Celsius, pe treapta din mijloc a cuptorului, setat să difuzeze căldură sus-jos.
6. După cele 25 de minute, îndepărtați capacul și coborâți temperatura cuptorului la 200° Celsius. Porniți ventilația cuptorului și mai lăsați pâinea pentru încă circa 30 de minute.
7. Scoateți din cuptor o pâine rumenită perfect, cu coaja crocantă. Lăsați pâinea să se răcească pe un grătar.
2. Scurge-ți măslinele de apă și tăiați-le felii Apoi, le adăugați cu ajutorul unei spatule, în aluat. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul la dospit timp de 2 ore și jumătate.
3. După ce aluatul a stat la dospit, răsturnați pe masa de lucru tapetată bine cu făină. Presăraț făină și peste aluat și împachetați de vreo 2-3 ori. Apoi, modelați forma unei pâini (ovale).
4. Preîncălziți cuptorul la 220° Celsius împreună cu vasul de fontă (cu tot cu capac).
5. Transferă aluatul pe o foaie de copt. Scoateți oala din cuptor (aveți grijă cum o manipulați pentru că este foarte fierbinte) și așezați aluatul în ea (cu tot cu foaia de copt). Coaceți pâinea timp de aproximativ 25 de minute, la 220° Celsius, pe treapta din mijloc a cuptorului, setat să difuzeze căldură sus-jos.
6. După cele 25 de minute, îndepărtați capacul și coborâți temperatura cuptorului la 200° Celsius. Porniți ventilația cuptorului și mai lăsați pâinea pentru încă circa 30 de minute.
7. Scoateți din cuptor o pâine rumenită perfect, cu coaja crocantă. Lăsați pâinea să se răcească pe un grătar.
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas cu capac, fontă emailată, 4.7L, rotund, roșu Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 4.7 L
Rotund
• in stoc
PRP: 499,99lei
399,99lei