Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

3 retete pentru autodiversificare – o supa, un fel principal si o gustare dulce by Mamamag

3 retete pentru autodiversificare – o supa, un fel principal si o gustare dulce by Mamamag

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru supă:
• 700 g rădăcină de țelină
• 150 g morcovi (2-3 rădăcini)
• 80 g rădăcină pătrunjel (1 rădăcină)
• 200 g cartof dulce (1 buc.)
• 60 g ardei gras alb sau galben (1/2 ardei)
• 50 g unt (65% grăsime)
• 1,2 l apă filtrată/ supă dulce de pui/ supă clară de legume
• 1 linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)
• 2-3 linguri ulei de măsline extravrgin
• ½ linguriță nucșoară

Pentru decor și garnisire:
• smântână dulce
• Rulouri din carne de vită umplute cu legume
• 500 g mușchiuleț de vită
• 12 cartofi noi albi și roșii
• 3 tije de țelină (apio)
• 4 florete mari de broccoli
• zeama de la ½ lămâie
• 3 morcovi
• 1 păstaie de vanilie
• 2 ardei (unul roșu și unul verde)
• 250 ml supă clară (de carne, oase și/sau legume)
• 1 mango
• 1 legătură de verdeață proaspătă (pătrunjel, mărar, etc)
• frunze proaspete de mentă
• Tort cu mango si capsunePentru aluat
• 3 banane
• 5 ouă
• 210 g faină tip 650
• 2 linguri ulei de cocos
• 150 g căpșune
• 7 g praf de copt (1 plic)
• 10 g unt (pentru uns vasul ceramic)
• Pentru cremă
• 100 g căpșune
• 500 g mascarpone
• 150 g unt
• zeama de la ½ lămâie
• 1 păstaie de vanilie
• zeama de la ¾ sfeclă proaspătă- cam 3 lingurițe (colorant natural roz)
• 1-2 linguri miere (doar peste vârsta de 1 an)
• Pentru decor
• 1 mango
• 50 g căpșune
• frunze proaspete de mentă

Mod de preparare

Supa crema de telina cu smantana si cartof dulce:
  • Spală și curăță toate legumele. Taie rondele morcovii și rădăcina de pătrunjel, cubulețe țelina și ceapa, fâșii ardeiul și feliază cartoful dulce.
  • Unge cu unt vasul ceramic Crock-Pot.
  • Așează mai întîi cartoful dulce, apoi restul legumelor amestecate, presară sarea și toarnă lichidul. Pune capacul, setează aparatul pe treapta HIGH pentru 6 ore (sau 4 ore dacă vrei legumele al dente).
  • Când e gata, strecoară zeama, transferă toate legumele (in afara cartofului dulce) într-o oală. Cu ajutorul unui mixer vertical, adăugând din când în când zeamă (nu toată deodată) blenuiește totul până obții o pastă fină, semi-lichidă. Ajustează-i consistența în funcție de preferințe, adăugând sau nu mai mult lichid.
  • Cartofii dulci se blenduiesc separat, până se formează un piure.
  • Drege supa cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și nucșoară. Decorează cu smântână, piure de cartof dulce și frunze proaspete de mentă.
Rulouri din carne de vită umplute cu legume:
  • Taie carnea în felii de 1 cm grosime și așează folie alimentară peste ele și bate-le cu ciocanul pentru șnițele. Condimentează-le cu sare, piper și ungele cu ulei vegetal.
  • Spală și curăță toate legumele, cu excepția cartofilor noi, care rămân în coajă.
  • Taie fâșii țelina, ardeii și morcovii.
  • Așează câte o fâșie de ardei roșu, ardei verde, morcov și țelină peste fiecare bucată de carne și ruleaz-o strâns, apoi îmbrac-o în hârtie de copt.
  • Pune cartofii pe fundul vasului ceramic Crock-Pot, apoi restul legumelor și la final rulourile. Adaugă supa, apoi pune capacul și setează pe treapta HIGH pentru 4 ore și 30 min.
Tort cu mango si capsune:
  • Desparte albușurile de gălbenușuri și bate albușurile spumă cu ajutorul unui mixer. Adaugă, rând pe rând câte un gălbenuș, mixând în continuare. Setează mixerul pe cea mai mică treaptă și adaugă ușor, în ploaie, ¾ din făina cernută și amestecată cu praful de copt.
  • Scoate bolul de sub mixer și înglobează cu ajutorul unei spatule restul de făină, piureul de banane, amestecând ușor, cu mișcări de jos în sus, pentru a păstra compoziția pufoasă. La final adaugă și căpșunele tăvălite în prealabil în puțină făină (acest lucru le va împiedica să se scufunde la baza blatului).
  • Unge vasul ceramic al Crock-Pot-ului cu unt, apoi tapetează-l cu hârtie de copt.
  • Toarnă aluatul în vas, nivelează, acoperă cu hârtie de copt (pentru a preven cugerea picaturilor de apă de pe capac pe aluat) și pune capacul. Setează aparatul pe modul HIGH și coace blatul timp de 3 ore.
  • Pentru a face crema, mixează cu mixerul, la cea mai mică treaptă, untul (la temperatura camerei), mascarpone, mierea, vanilia și zeama de lămâie.
  • Spală și curăță cele două mango. Pe unul taie-l cubulețe mici iar pe celălalt fâșii late dacă vrei să faci trandafirii pentru decor.
  • Vei face 3 tipuri de cremă: două pentru umplutură (cu mango respectiv căpșuni) și una pentru a îmbraca tortul. Pentru asta, împarte crema în 2 părți egale. Intr-o jumătate pune zeama de sfeclă, pentru a-i da culoarea roz iar în cealată un mango tăiat cubulețe mici. Apoi pe cea roz împarte-o în două. Adaugă căpșunele tăiate cubulețe într-una din jumătăți. Pe cealaltă păstreaz-o pentru a îmbrăca tortul.
  •  După ce s-a copt, răstoarnă blatul cu fundul în sus pe un suport metalic și lasă-l să se răcească complet. Apoi secționează blatul pe orizontală, cu ajutorul unui cuțit mare la 1/4, 2/4, respectiv 3/4 din înălțimea lui.
  • Întinde 1/2 din cantitatea de cremă cu mango peste primul blat. Așează următorul blat peste cremă și întinde crema de căpșune, apoi, peste următorul blat, cealalta jumătate din crema cu mango. Pune deasupra ei partea inferioară a blatului, ca ultim start. Îmbracă întreg tortul cu cremă roz și decorează-l cu fructe și frunze de mentă.

Mentiune: *aceasta reteta poate fi realizata la oricare model slow cooker Crock Pot 3.5L: Red, Stainless Steel sau White.