Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cozonac tradițional la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Carte de rețete

Rețetă cozonac tradițional la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Carte de rețete
Rețetă cozonac tradițional la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Carte de rețete Rețetă cozonac tradițional la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Carte de rețete Rețetă cozonac tradițional la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Carte de rețete

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Ingrediente:
• Pentru aluat
• 500 gr.făina
• 300 ml lapte călduț
• 100 gr.zahăr
• 2 gălbenușuri
• 7 gr.drojdie uscată
• 25 gr.unt topit
• 1/2 linguriță sare
• 1 linguriță esență de rom
• coajă rasă de la o lămâie

Pentru umplutură:
• 1-2 albușuri
• 2 linguri zahăr
• 1 zahar vanilat
• 2 linguri cacao

Descriere

Pentru că de sărbători avem nevoie de ajutor în bucătărie pentru rețetele tradiționale, Carte de Rețete ne arată cum a pregătit cozonac cu ajutorul Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot cu funcție de coacere. O rețetă delicioasă:

Mod de preparare

  • Se prepară maia din drojdie, 100 ml lapte și zahar. Se lasă deoparte 4 minute.
  • Se pune făina în recipientul mixerului sau într-un bol adânc. Se adaugă maia, gălbenușurile, 
  • restul de lapte, coaja de lămâie rasa, sarea, untul și esență de rom.
  • Se frământă un aluat elastic.
  • Se lasă deoparte la dospit, într-un loc ferit de curent, până își dublează volumul.
  • Zahărul se amestecă cu cacaua și un albuș. Dâcă e nevoie, mai puteți pune și al doilea albuș.
  • Se presară făina pe masă și se întinde aluatul.
  • Se pune compoziția de cacao.
  • Se rulează.
  • Se pune în forma de copt sau direct în recipientul Slow & Multicooker Digital 5.6l Crock-Pot cu funcție de coacere, în care ați pus hârtie de copt.
  • Se lasă la dospit 30 de minute.
  • Se setează Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot cu funcție de coacere pe BAKE pentru 2 ore.
  • Se scoate și se lasă să se răcească.
  • Se pudrează cu zahar pudra sau se glazurează și se feliază.
Câteva sfaturi:
  • Puteți folosi o formă de copt de cozonac, dar se poate coace și direct în vas.
  • De luat aminte că aluatul crește în timpul coacerii, să nu folosiți un vas care ajunge la nivelul capacului.
  • Deasupra cozonacul nu se rumenește, de aceea puteți să dați câteva minute la cuptor. Dacă folosiți o formă de guguluf, nu mai este nevoie să îl rumeniți, partea de sus este de fapt partea de jos.
  • Poftă bună! 

    Preparat cu