Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă dovleac sotat, copt și glazurat, cu feta și miere la Multicooker 5in1 digital 5.6l Crockpot by Prăjiturela

Rețetă dovleac sotat, copt și glazurat, cu feta și miere la Multicooker 5in1 digital 5.6l Crockpot by Prăjiturela
Rețetă dovleac sotat, copt și glazurat, cu feta și miere la Multicooker 5in1 digital 5.6l Crockpot by Prăjiturela Rețetă dovleac sotat, copt și glazurat, cu feta și miere la Multicooker 5in1 digital 5.6l Crockpot by Prăjiturela

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2,5 kg dovleac (cântărit, necurățat de sâmburi și coajă)
• 250 g feta
• 1 lingură zahăr muscovado sau brun
• 1 lingură oțet balsamic
• 2 linguri ulei (ideal de dovleac)
• 2 linguri semințe de dovleac
• 1 lingură semințe de susan
• Câteva crenguțe de cimbru proaspăt
• Miere pentru servire

Descriere

Știai că poți servi dovleacul și pe post de gustare, servit cu brânză feta și miere? O combinație absolut delicioasă de arome, pregătită de Prăjiturela

Mod de preparare

  • Curățăm dovleacul și îl tăiem cuburi de ~2/2cm
  • Setăm multicookerul Crockpot pe funcția "Sote" și, după ce se încălzește, adaugăm zahărul
  • Lăsăm 1 minut să se caramelizeze, apoi adăugam oțetul, uleiul și dovleacul
  • Peste dovleac adaugăm semințele, amestecăm, crenguțele de coimbru, rupem o treime din brânză și o adaugăm firimituri peste dovleac și amestecăm din nou
  • Punem capacul, schimbăm setarea multicookerului pe"Bake" și coacem timp de 20 de minute
  • După amestecăm timp de 10 minute 
  • Servim cald sau rece cu feta presărată și miere.