Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cozonac la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L pregătită de Mihai Gătește

Rețetă cozonac la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L pregătită de Mihai Gătește
Rețetă cozonac la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L pregătită de Mihai Gătește

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

15m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 50 de g de unt moale
• 350 g făina
• 50 de g zahăr
• un praf de sare
• ½ plic drojdie uscată
• coajă de la 1 lămâie
• 3 ouă
• 125 g lapte călduț
• ¼ linguriță scorțișoară
• ½ linguriță esență de vanilie
• 200 de g afine
• 1 măr
• 1 pară

Pentru crumble:
• 50 de g făină cu agent de creștere
• 25 de g făină de migdale
• ½ linguriță de scorțișoară măcinată
• 2 linguri de zăhar
• 2 linguri de zahăr brun
• 50 de g unt rece
• 25 de g fulgi de migdale

Descriere

De sărbători, încearcă și tu această rețetă deosebită de cozonac fructat și aromat, pregătit de Mihai Gătește la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L! 

Mod de preparare

  • Amestecă într-un castron făina, sarea, zahărul și drojdia uscată
  • Într-un pahar mare amestecă laptele cu ouăle, scorțișoara și coaja de lămâie și adaugă-le peste amestecul cu făina
  • Amestecă-le până obții un aluat moale, apoi încorporează untul moale
  • Frământă aluatul aproximativ 5 minute, cu mixerul sau 10 minute, de mână
  • În timpul asta mai poți adăuga 2-3 linguri de făină dacă aluatul e prea lipicios și moale
  • După ce ai obținut un aluat fin și elastic pune-l la dospit într-un castron uns cu puțin ulei, acoperit, pentru cel puțin o oră – până își dublează volumul
  • După ce aluatul a dospit, scoate aerul din el și întinde-l cu degetele pe fundul vasului, în care ai pus o bucată de hârtie de copt în prealabil
  • După ce ai întins aluatul, amestecă oul cu frișca lichidă și praful de scorțișoară și unge aluatul cu acest amestec și lasă-l deoparte 15 minute, până se încinge cuptorul la 200 de grade
  • Poți să pregătești fructele și crumble-ul
  • Taie mărul și para bucăți și amestecă-le cu afinele și restul de coajă de lămâie și lasă-le deoparte
  • Amestecă într-un castron făina cu agent de creștere (la 200 de grame de făina normală adaugă 1 linguriță rasă de praf de copt și un praf de sare), făina de migdale, scorțișoara, zahărul alb și zahărul brun și bucățile de unt rece
  • Încorporează untul în făină cu degetele până când obții un amestec nisipos, apoi adaugă fulgii de migdale
  • Așază amestecul de fructe deasupra aluatului, presară crumble-ul deasupra fructelor și bagă vasul în cuptorul încins la 200 de grade pentru 15 minute
  • După ce trec cele 15 minute, scade temperatura cuptorului la 180 de grade și mai lasă cratiță încă 25 de minute
  • La finalul celor 25 de minute, scoate cratița din cuptor, apoi scoate cozonacul cu tot cu hârtie și pune-l pe un fund de lemn
  • Poți să începi să tai din el sau să-l lași să se răcească!
Poftă mare!