Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta - Cozonac cu fructe confiate

Reteta - Cozonac cu fructe confiate

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 600 g faina
• 250 ml lapte
• 1 ou
• 2 galbenusuri
• 150 g zahar
• 50 g unt
• 50 ml ulei
• 1 lingurita coaja uscata de portocala
• 1 lingurita coaja uscata de lamaie
• 1 lingura zahar vanilat
• 7 g drojdie uscata
• 1 lingurita esenta de rom
• 250 g fructe uscate hidratate (stafide, merisoare, ananas, papaya)
• un praf de sare

Pentru uns:
• 1 galbenus de ou
• 2 linguri zahar brun
• 2 linguri migdale feliate

Descriere

Slow Cooker-ul Crock-Pot 5.0L Digital DuraCeramic Saute va deveni rapid cel mai bun prieten al tau in bucatarie. I se mai spune si “oala minune” si pe buna dreptate: ai timer reglabil pana la 20 de ore, 2 setari de temperatura si mod de Pastrare la cald automat! Sistemul slow cooking gateste mancarea lent, in suc propriu, iar tu te bucuri de preparate gusotase si sanatoase!

Incearca reteta noastra de cozonac cu fructe confiate si descopera cat de placut este sa gatesti alaturi de Slow Cooker-ul Crock-Pot!

Mod de preparare

  • In laptele cald se pun 2 linguri zahar, 2 linguri faina si drojdia uscata.
  • Se amesteca bine cu un tel si se lasa sa creasca 10-15 minute.
  • In vasul unui robot de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat si se amesteca bine.
  • Cand maiaua a crescut se pune in vas peste faina, se adauga oul intreg si galbenusurile, untul topit si si esenta de rom.
  • Se amesteca totul si se framanta la viteza mica.
  • Cand aluatul s-a incorporat se adauga treptat uleiul si se framanta 10 minute, pana aluatul devine elastic.
  • Se adauga apoi fructele confiate si se mai framanta 5 minute.
  • Se scoate aluatul si se formeaza o bila, apoi se pune cozonacul pe hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot Duraceramic 5 l Saute.
  • Se pune capacul si se lasa sa creasca o ora.
  • Cand cozonacul a crescut, se unge cu un galbenus de ou si se presara deasupra zahar brun si migdale feliate.
  • Se seteaza apoi modul High pentru 2 ore.
  • La final, se pune vasul Duraceramic in cuptor, pe functia grill, pentru 5 minute la 200 grade, ca sa se rumeneasca deasupra.
  • Se scoate cozonacul si se lasa sa se raceasca, apoi se poate taia.