Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta - Cozonac cu fructe confiate

Reteta - Cozonac cu fructe confiate

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 600 g faina
• 250 ml lapte
• 1 ou
• 2 galbenusuri
• 150 g zahar
• 50 g unt
• 50 ml ulei
• 1 lingurita coaja uscata de portocala
• 1 lingurita coaja uscata de lamaie
• 1 lingura zahar vanilat
• 7 g drojdie uscata
• 1 lingurita esenta de rom
• 250 g fructe uscate hidratate (stafide, merisoare, ananas, papaya)
• un praf de sare

Pentru uns:
• 1 galbenus de ou
• 2 linguri zahar brun
• 2 linguri migdale feliate

Mod de preparare

  • In laptele cald se pun 2 linguri zahar, 2 linguri faina si drojdia uscata.
  • Se amesteca bine cu un tel si se lasa sa creasca 10-15 minute.
  • In vasul unui robot de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat si se amesteca bine.
  • Cand maiaua a crescut se pune in vas peste faina, se adauga oul intreg si galbenusurile, untul topit si si esenta de rom.
  • Se amesteca totul si se framanta la viteza mica.
  • Cand aluatul s-a incorporat se adauga treptat uleiul si se framanta 10 minute, pana aluatul devine elastic.
  • Se adauga apoi fructele confiate si se mai framanta 5 minute.
  • Se scoate aluatul si se formeaza o bila, apoi se pune cozonacul pe hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot Duraceramic 5 l Saute.
  • Se pune capacul si se lasa sa creasca o ora.
  • Cand cozonacul a crescut, se unge cu un galbenus de ou si se presara deasupra zahar brun si migdale feliate.
  • Se seteaza apoi modul High pentru 2 ore.
  • La final, se pune vasul Duraceramic in cuptor, pe functia grill, pentru 5 minute la 200 grade, ca sa se rumeneasca deasupra.
  • Se scoate cozonacul si se lasa sa se raceasca, apoi se poate taia.