Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Pulpe de pui marinate cu iaurt, muștar și usturoi by Flavia Hirișcău

Pulpe de pui marinate cu iaurt, muștar și usturoi by Flavia Hirișcău
Pulpe de pui marinate cu iaurt, muștar și usturoi by Flavia Hirișcău Pulpe de pui marinate cu iaurt, muștar și usturoi by Flavia Hirișcău Pulpe de pui marinate cu iaurt, muștar și usturoi by Flavia Hirișcău

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• aprox. 1kg pulpe de pui superioare (cu os și piele)
• 150g iaurt grecesc (10% grăsime)
• 2 lgțe de muștar
• 4-5 căței de usturoi
• sare
• piper
• boia afumată (opțional)
• verdețuri italiene (opțional)

Mod de preparare

Pasul 1:  Întâi, spălați și curățați grăsimea în exces.

 Pasul 2:  Separat, într-un bol am amestecați ingredientele pentru marinadă: iaurtul, muștarul, cățeii de usturoi zdrobiți, sare, piper, boia afumată și adăugați și un mix de verdețuri italiene uscate. Marinada turnați-o peste pulpe și amestecați bine pentru a acoperi toată carnea cu acest amestec.Acoperiți carnea cu folie alimetară și dați-o la frigider. Puteți să o țineți 2-3 ore la rece sau peste noapte.

 Pasul 3: Gătiți pulpele în multicooker-ul Express cu gătire sub presiune. Așezați pulpele în vasul multicooker-ului fără să adaug lichid în oală. Selectați funcția POULTRY, funcție presetată cu o durată de 15 minute. Lăsați multicooker-ul să-și facă treaba. După ce s-au scurs cele 15 minute, lăsați oala să se depresurizeze singură timp de vreo 10 minute și după deschideți supapa pentru presiune.


Pentru ca pulpele să capete o culoare frumoasă, ușor aurie, le rumeniți în cuptor, la 200° Celsius, cu ventilația pornită, timp de vreo 7 minute.