Rețetă ardei umpluți la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Prăjiturela
Porții
6
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 10 ardei grași medii |
• 1 kg carne (amestec vită porc) |
• 4 cepe medii |
• 2 morcovi |
• 2 ardei capia |
• 1 legăură pătrunjel |
• 100 g orez |
• 100 g pasta de tomate |
• 4 foi de dafin |
• 1 crenguță de cimbru |
• 2 lingurițe amestec legume deshidratate |
• Piper proaspăt râșnit |
• Sare |
• Ulei sau untură |
• 2-3 bucățele de slăninp sau piept de porc din borcan (opțional) |
Sos: |
• 1 l apă |
• 100 ml pastă de tomate |
• 1 lingurita zahar |
• 1 lgta oțet |
• 1 lgta sare |
• 1 lgta piper |
• 1 lgta legume deshidratate |
Descriere
Prăjiturela ne arată cum să pregătim ușor o rețetă tradițională gustoasă, cu care nu vom putea da greș: ardei umpluți! Bineînțeles, secretul rețetei ei a fost, pe lângă ingredientele proaspete și pasiunea pentru gătit, folosirea Multicookerului 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot.
Mod de preparare
- Spălăm bine ardeii, le tăiem „capac” și îndepărtăm cotorul și semințele
- În vasul multi cookerului punem o lingură de untură sau două de ulei și sotăm 2 minute ardeii pe toate laturile – prin sotare vom elimină gustul amărui specific arderilor grași
- După ce s-au înmuiat puțin, îi scoatem pe o farfurie
- Tocăm mărunt ceapa, morcovii, ardeii capia și pătrunjelul (le dăm prin răzătoare sau printr-un chopper – eu le-am băgat în chopper) și le adăugăm în vas în untura rămasă de la ardei)
- Adaugăm o linguriță de sare, apoi le sotam până nu mai au lichid (~ 5 minute), amestecând ocazional
- Adaugăm orezul spălat și scurs peste legumele sotate, îl amestecăm bine și îl lăsam la călit 1-2 minute
- După ce am călit și orezul, oprim oala și adăugăm carnea tocată și o amestecăm bine- bine cu legumele și orezul
- Batem un ou într-un bol mic și îl adaugăm peste compoziția cu legume, orez și carne
- Potrivim de sare și piper
- Cu ajutorul unei linguri umplem ardeii
- Curățăm bine vasul multi cookerului, adăugăm 2-3 bucățele de slănină sau piept de porc și o lingură de untură, apoi adăugăm ardeii unul lângă altul
- Punem „căpăcele” ardeilor
- Într-o carafă amestecăm ingredientele peste sos și turnăm compoziția peste ardei
- Adaugăm printre ardei foile de dafin și crenguța de cimbru ruptă în rămurele
- Punem capacul și setăm programul slow cooking pe 5 ore, treapta high sau 8 ore pe treapta low.
- Îi savurăm fierbinți simpli sau cu smântână.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot
5 programe presetate
Timer reglabil
Afișaj electronic
• in stoc
PRP: 699,99lei
299,99lei