Reteta paprikas de pui cu galuste
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Ciocanele de pui – 6 buc |
• Ceapa – 3 buc |
• Ardei kapia – 3 buc |
• Dafin – 3-4 frunze |
• Boia – 1 lingura |
• Patrunjel – 1 legatura |
• Ulei de masline – 40 ml |
• Sare, piper – dupa gust |
• Faina – 4 linguri |
• Apa – 100 ml |
• Smantana – 200 g (amesteca cu zeama, cu 30 min inainte de final) |
Pentru galuste: |
• Oua – 2 buc |
• Unt – 30 g |
• Sare – dupa gust |
• Faina – 4 linguri |
Mod de preparare
- Taie ciocanelele de pui la capete (French trim);
- Toaca ceapa marut;
- Toaca ardeiul kapia cuburi;
- Pe o plita, incinge uleiul in vasul Crock Pot 5L Digital Duraceramic;
- Caleste ceapa si ardeiul;
- Adauga sare si piper;
- Adauga ciocanelele;
- Pune boia, foi de dafin si apa;
- Ia de pe foc si pune vasul in Crock Pot;
- Seteaza timpul de 2 ore si modul “high”;
- In ultimile 30 de min adauga 4 linguri de faina amestecate cu 200 g de smantana si putina zeama din mancare;
- Pentru galuste, amesteca ouale cu faina, sarea si untul topit;
- Incinge apa cu sare intr-o craticioara si pune-le la fiert;
- Sunt gata cand se ridica la suprafata;
- Incorporeaza-le in mancare si adauga patrunjel tocat pe deasupra.
Pofta buna!
Preparat cu
-230lei