Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă conopidă întreagă gratinată la Express Multicooker cu gătire sub presiune Crock-Pot by Prăjiturela

Rețetă conopidă întreagă gratinată la Express Multicooker cu gătire sub presiune Crock-Pot by Prăjiturela
Rețetă conopidă întreagă gratinată la Express Multicooker cu gătire sub presiune Crock-Pot by Prăjiturela Rețetă conopidă întreagă gratinată la Express Multicooker cu gătire sub presiune Crock-Pot by Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 1 conopidă medie
• 350 ml supă de legume sau de carne
• 1 legătură de pătrunjel
• 30 ml ulei de măsline
• ½ linguriță boia de ardei
• fulgi de chili (opțional)
• sare
• piper

Descriere

O rețetă simplă, perfectă fie pentru zilele de post, fie drept garnitură, conopida gătită la abur și apoi gratinată la cuptor este extrem de delicioasă! Urmează și tu pașii rețetei pregătite de Prăjiturela! 

Mod de preparare

  • Curățam conopida de cotor și frunze, dar nu separăm în buchețele
  • Punem grătarul pentru gătit la aburi în vasul Express Multicookerului cu gătire sub presiune Crock-Pot, apoi așezăm pe el conopida
  • Presărăm sare, apoi turnăm supa de legume
  • Sigilăm vasul și setăm programul “Steam” pentru 10 minute 
  • După cele 10 minute eliberăm presiunea (nu lăsăm să se elibereze de la sine)
  • Scoatem conopida și o punem într-o tavă de copt
  • Blenduim bine pătrunjelul (doar frunzele) usturoiul, boiaua de ardei, sare și piper și turnăm pasta obținută peste conopidă
  • Învelim bine conopida în sosul de pătrunjel, apoi dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, funcția grill
  • O consumăm simplă sau pe post de ganitură
Poftă mare!