Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta - Supa crema de dovleac by chef Sylvia Boutiere

Reteta - Supa crema de dovleac by chef Sylvia Boutiere
Reteta - Supa crema de dovleac by chef Sylvia Boutiere Reteta - Supa crema de dovleac by chef Sylvia Boutiere

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g dovleac
• 1 cartof
• 1 ceapa alba
• 20 g unt
• 2 linguri ulei de masline
• sare si piper alb dupa gust
• 1/2 lingurita turmeric
• 1/2 lingurita nucsoara rasa
• 100 ml lapte
• 500 ml apa fierbinte

Decor:
• 3 linguri ulei de masline
• cateva fire de chivas
• cateva fire de patrunjel
• mix de seminte
• 2 rondele de ardei iute rosu
• 4 linguri smantana lichida
• crutoane

Mod de preparare

  • Curata dovleacul, cartoful si ceapa de coaja si taie-le in cuburi.
  • Seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe modul BROWN/SOTE pentru 5 minute si apasa START.
  • Pe display apare HEAT, iar in momentul in care aparatul este incalzit se va auzi un semnal sonor.
  • Pune uleiul in oala, apoi cele 20 g unt si adauga legumele.
  • Soteaza-le amestecand lejer.
  • Condimenteaza cu sare si piper alb.
  • Cand programul de sotare s-a terminat adauga apa fierbinte si pune capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Seteaza programul SOUP, presiune HIGH si timp de gatire 7 minute.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai intai se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule, apoi deschide capacul.
  • Mixeaza supa direct in oala cu ajutorul unui blender vertical.
  • Adauga laptele, turmericul si nucsoara proaspat rasa.
  • Pentru decor, taie foarte fin patrunjelul si firele de chivas si amesteca-le cu uleiul de masline.
  • Taie marunt si ardeiul iute rosu si pune-l peste ulei.
  • Amesteca usor si lasa-l la infuzat pana in momentul servirii.
  • Pune supa in boluri si decoreaza cu o lingura de smantana lichida, o lingura de ulei aromatizat cu verdeturi si mix de seminte.
  • Serveste supa alaturi de crutoane.