Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza by Retete Merisor

Reteta - Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza by Retete Merisor
Reteta - Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza by Retete Merisor Reteta - Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza by Retete Merisor Reteta - Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza by Retete Merisor

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g ciolan de porc, afumat
• 300 g scăriță de porc, afumată
• 4 cepe micuțe
• 1 morcov
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 1/4 varză acră, mai micuță
• 250 ml suc de roșii
• 1, 5 l apă
• 1 l zeamă de varză
• puțin cimbru uscat
• piper
• 1 legătură de pătrunjel verde
• câteva fire de leuștean verde

Mod de preparare

  • Punem în vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune carnea de porc porționată și bine clătită cu apă caldă.
  • Adăugăm 1 l apă rece sau atât cât să fie carnea acoperită bine.
  • Așezăm capacul rotindu-l din poziția deschis spre poziția închis, conform semnelor cu cele două lacăte.
  • Rotim și supapa de aburi spre poziția închis.
  • Conectăm aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de tensiune și setăm programul MEAT/STEW, presiune High iar timpul de gătire îl setăm pentru 20 de minute, având în vedere că avem carnea ușor procesată termic.
  • Dacă folosim oase de porc proaspete, setăm timpul pentru 40 de minute.
  • Apăsăm butonul Start, iar pe ecran vom avea afișajul HEAT, pentru câteva minute, până când aparatul ajunge la presiunea dorită, apoi eliberează un semnal sonor și apare timpul setat pentru gătit.
  • După expirarea timpului setat, se aude din nou un semnal sonor, iar aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune trece automat pe modul KEEP WARM, mod ce păstrează mâncarea la cald pentru patru ore, maxim.
  • Apăsăm butonul START/STOP.
  • Cu ajutorul unei spatule cu coadă mai lungă, împingem butonul de la supapa de presiune spre poziția deschis. Putem folosi mănuși de bucatarie.
  • Nu deschidem capacul până când nu se elimină tot aburul.
  • Apoi rotim capacul spre poziția deschis, îl ridicăm, așteptăm câteva minute și scoatem vasul, folosind mănuși.
  • Strecurăm carnea, o clătim cu apă călduță, ștergem vasul cu un prosop de hârtie absorbant și punem carnea la loc în el.
  • Strecurăm supa și o adăugăm peste carne. Prin acest mod înlăturăm spuma care se formează în timpul fierberii și se depune pe pereții vasului și pe carne.
  • Mai adăugăm 1 l de apă și legumele curățate și tocate și așezăm capacul rotindu-l pe poziția închis.
  • Setăm programul SOUP, presiunea High, pentru 20 de minute.
  • Din nou vom avea pe ecran afișajul HEAT, apoi semnal sonor și afișarea timpului setat.
  • După expirarea timpului setat, se aude din nou un semnal sonor, iar aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune trece automat pe modul KEEP WARM.
  • Apăsăm butonul START/STOP, eliberăm presiunea, deschidem capacul și adăugăm pasta de roșii, cimbrul, zeama de varză și varza tocată mărunt.
  • Închidem din nou capacul și setăm programul SOUP pentru 10 minute.
  • La final, adăugăm verdeața tocată.
  • Servim delicioasa ciorbă din afumătură de porc cu zeamă de varză fierbinte, cu ardei iute și pâine de casă.
  • Putem adăuga și smântână ca la ciorba ardelenească.