Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Ciorba de primavara cu urzici by Bucate, vorbe si arome

Reteta Ciorba de primavara cu urzici by Bucate, vorbe si arome
Reteta Ciorba de primavara cu urzici by Bucate, vorbe si arome Reteta Ciorba de primavara cu urzici by Bucate, vorbe si arome Reteta Ciorba de primavara cu urzici by Bucate, vorbe si arome

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• O pulpă întreagă de pui
• 2 l apa rece
• 2 morcovi
• O radacina pastârnac
• 2 radacini patrunjel
• Jumatate de telina radacina
• Câteva felii gulie
• Frunze de urzici (cam 200 g)
• O căpăţâna salata verde
• 50 g paste farfalle
• 1 cub Bors magic
• Sare si piper dupa gust
• 1 ardei iute
• 1 lingura ulei
• 1 galbenus de ou
• 2 linguri smântâna grasa
• 1 lingurita amidon
• Patrunjel si marar verde

Mod de preparare

  • Carnea se spala si se pune în vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu 2 l de apa rece.
  • Se adauga sare dupa gust.
  • Se închide capacul rotind din pozitia deschis înspre pozitia închis.
  • Se închide si supapa pentru aburi.
  • Se seteaza programul POULTRY, presiunea High si timpul de gatire de 35 de minute.
  • Eu am avut un pui de ţară si de aceea am setat un timp mai îndelungat, altfel ar fi suficiente 20 de minute.
  • In timp ce aparatul se încalzeste, pe ecran apare HEAT, iar dupa semnalul sonor va aparea timpul pentru gatit setat.
  • Vor iesi câtiva aburi pâna când se va stabiliza presiunea în interiorul aparatului.
  • La finalul timpului de gatit se va auzi semnalul sonor si aparatul va trece pe modul KEEP WARM.
  • Apasam tasta STOP, lasam câteva minute sa se elibereze presiunea, apoi deschidem cu grija supapa de aburi cu o spatula si manusa de bucatarie, pentru a evita contactul cu aburul fierbinte.
  • Deschidem cu grija capacul si scoatem carnea si strecuram supa.
  • Carnea se curata de piele si se scoate de pe os, se rupe apoi fâşii sau se taie, dupa preferinte.
  • In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se pune o lingura de ulei, se seteaza programul BROWN/SAUTE si timpul 5 minute.
  • Când vasul s-a încalzit, se soteaza legumele pe care le-am curatat, taiat felii sau le-am dat pe razatoare si punem sare si piper dupa gust.
  • Punem si carnea de pui peste legume si turnam supa de pui.
  • Inchidem capacul si supapa de aburi, setam programul SOUP si timpul de 15 minute.
  • La terminarea programului, se elibereaza aburul deschizând supapa si se deschide cu grija capacul.
  • Se pun în oala pastele farfalle, urzicile spalate, salata verde taiata si cubul de bors, se închide iarasi capacul si supapa de aburi, se mai seteaza o data programul SOUP si timpul de 8 minute.
  • Se elibereaza aburul si se deschide cu grija capacul.
  • Galbenusul de ou se amesteca cu smântâna si amidonul, apoi se pune câte un polonic de supa fierbinte, pâna ce cele doua compozitii ajung la aceeasi temperatura.
  • Se pune amestecul de smântâna în oala si se presara verdeata tocata.
  • Se serveste fierbinte.

Preparat cu

-200lei