Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta - Ciorba de perisoare by Dulciuri fel de fel

Reteta - Ciorba de perisoare by Dulciuri fel de fel
Reteta - Ciorba de perisoare by Dulciuri fel de fel

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru perisoare:
• 500 g carne tocata (porc si vita)
• 2 linguri orez
• 1 ou
• sare si piper
• cimbru uscat

Pentru ciorba:
• 1 morcov
• 1 pastarnac
• 1 bucata de telina
• 1 ardei gras rosu
• 1 cana rosii pasate
• 500 ml bors proaspat (in functie de cat de acru este borsul si cum va place)
• patrunjel verde

Descriere

Cu Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune nu mai stai sa pazesti oala si economisesti timp valoros. Aceasta oala minune are 4 moduri de gatire si 8 setari rapide, astfel ca tot ce trebuie sa faci este sa alegi ce vrei sa pregatesti si sa alegi programul!

Incearca reteta noastra de ciorba de perisoare!

Mod de preparare

  • Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper.
  • Am framantat bine cu mana pana la omogenizare.
  • Cu mainile umezite am format perisoarele si le-am pus in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Am adaugat cca 4 litri de apa.
  • Am inchis capacul, am rotit catre inchis supapa de aburi si am setat functia SOUP pentru 15 minute ( am procedat astfel pentru ca mie personal nu-mi plac zdrentele care se formeaza de la carne in timpul fierberii).
  • Se apasa butonul START/STOP si cu ajutorul unei linguri cu coada mai lunga sau a unul cleste de bucatarie se roteste supapa de aburi catre deschis. 
  • Dupa ce s-a eliberat tot aburul se deschide capacul.
  • Am adaugat legumele tocate, am pus din nou capacul si am rotit catre inchis supapa de aburi (legumele se pot cali inainte intr-o tigaie cu putin ulei, dar noi preferam varianta fara calire).
  • Am setat functia SOUP pentru 40 de minute, presiune HIGH.
  • Dupa 30 de minute, am urmat aceeasi pasi, am rotit supapa catre pozitia deschis, am lasat sa se elibereze aburul si am deschis capacul.
  • Am turnat borsul fierbinte, adus la punctul de fierbere, si am pus capacul.
  • L-am blocat, am inchis si supapa si am lasat sa fiarba pana s-a terminat timpul setat.
  • Cand a fost gata am apasat butonul START/STOP.
  • Am deschis iar supapa de abur sa se elibereze si am indepartat capacul.
  • La final am presarat patrunjelul verde tocat deasupra.
  • Pofta buna!

Preparat cu