Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Ciorba de iepure by Retete Papa Bun

Reteta - Ciorba de iepure by Retete Papa Bun
Reteta - Ciorba de iepure by Retete Papa Bun

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 800 g carne de iepure cu os (taiata bucatele potrivite)
• 3 linguri ulei
• 2 cepe
• 2 morcovi
• 2 cartofi mari
• o radacina pastarnac – o felie marisoara sau un pastarnac mic
• o radacina medie patrunjel
• o radacina mica telina – 1 bucata mica
• 1 ardei rosu capia
• 4 linguri smantana grasa (30%)
• 2 galbenusuri
• sare
• leustean
• tarhon

Descriere

Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este partenerul ideal in bucatarie daca vrei ca gatitul sa devina o adevarata placere. Cele 8 setari rapide si cele 4 moduri de gatire practic fac toata treaba in locul tau, motiv pentru care Multicooker-ul mai este cunoscut si ca fiind “oala minune”. Tu doar setezi timpul si programul, si gata!

Incearca reteta noastra de ciorba de iepure si descopera beneficiile Multicooker-ului Crock-Pot Express!

Mod de preparare

  • Pentru inceput conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la curent, apoi selecteaza programul BROWN/SAUTE.
    In timp ce aparatul se incalzeste pe ecranul aparatului apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor, apare timpul setat pentru gatit.
  • Asta inseamna ca aparatul s-a incins suficient si poti pune in vas 3 linguri de ulei.
  • Pune bucatile de carne, sterse in prealabil cu servet uscat si rumeneste-le usor pe toate partile, amestecand cu o spatula de silicon sau lemn.
    Apasa butonul Stop si opreste programul.
  • Toarna in vas 2,5 L apa si adauga legumele intregi, cu exceptia cartofilor, pe care le-ai spalat bine cu o perie (nu vei curata de coaja decat ceapa).
    Pune capacul aparatului si roteste-l pana cand atinge directia de blocare.
    Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
    Selecteaza din meniu functia SOUP, presiune HIGH si timpul – 40 minute. Apasa butonul START.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
    Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se va auzi un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
    Cu ajutorul unei spatule lungi si cu manusa de bucatarie, roteste supapa permitand sa se elibereze aburul.
    Cand acest lucru s-a incheiat, mai asteapta 5 minute apoi deschide capacul.
  • Scoate cu o spumiera legumele intregi, spumeaza sau strecoara supa daca este cazul, apoi adauga cartofii curatati si taiati cubulete.
    Monteaza la loc capacul, blocheaza si inchide supapa.
    Seteaza din nou programul SOUP, redu presiunea la LOW si seteaza timpul la 14 minute.
    Dupa expirarea celor 14 minute se deschide cu grija capacul, dupa ce se elibereaza aburul sub presiune.
    Intr-un bol bate usor galbenusurile, adauga smantana si leusteanul.
  • Ia din ciorba 2 polonice cu supa si amesteca, apoi adauga totul in vas.
  • Potriveste gustul de sare.
    La final adauga 1/3 lingurita tarhon uscat.
    Pofta buna!