Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă iahnie de fasole cu costițe afumate la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău

Rețetă iahnie de fasole cu costițe afumate la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău
Rețetă iahnie de fasole cu costițe afumate la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 500g fasole uscată
• 400g costițe de porc afumate
• 1 ceapă mare
• 2 morcovi
• 1 ardei kapia
• aprox. 100ml sos de roșii
• foi de dafin
• boia afumată
• sare
• piper
• aprox. 800ml apă sau supă de legume
• amidon de porumb (opțional)

Descriere

Ce poate fi mai delicios decât o porție de iahnie de fasole cu pătrunjel proaspăt deasupra, servită fierbinte alături de pâine proaspătă?! Dacă ți-am făcut poftă, găsești aici toți pașii pe care să-i respecți și lista de ingrediente pe care să le folosești pentru un deliciu culinar tradițional!

Mod de preparare

Pasul 1 - Fasolea se spală și se pune la înmuiat timp de aproximativ 2-3 ore în apă rece. Apoi, după perioada de înmuiere, se spală bine din nou. Se poate lăsa la înmuiat și mai mult de 2-3 ore și se poate adăuga bicarbonat în apa în care este lăsată fasolea la înmuiat. 

Pasul 2 - Se pune fasolea în vasul multicooker-ului și se adaugă apă cât să acopere boabele. Se setează multicookerul pe funcția Beans/Chili, cu supapa de presiune închisă, pe treapta High, pentru 15 minute. Când programul a ajuns la final, se lasă supapa de presiune închisă pentru încă vreo 10 minute. După acest timp, se deschide supapa cu grijă, pentru că eliberează abur fierbinte chiar și după acest timp de depresurizare. Fasolea se transferă într-o strecurătoare. 

Pasul 3 - După se spală și se șterge de apă vasul multicooker-ului, se călește puțin ceapa tăiată mărunt, morcovii și ardeii tăiați în bucățele mici. Pentru acest pas, multicooker-ul are funcția de Brown/Saute. 

Pasul 4 - Se adaugă costițele și condimentele. Se amestecă bine și se lasă oala încă 2 minute pe funcția Brown/Saute. Se adaugă fasolea, 800ml apă și sosul de roșii. În loc de apă, se poate adăuga supă de legume sau o combinație între cele două. Se setează multicooker-ul pe funcția Beans/Chili, pe treapta High, cu supapa de presiune închisă, timp de 30 de minute.