Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune by Bucate, Vorbe și Arome

Reteta sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune by Bucate, Vorbe și Arome
Reteta sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune by Bucate, Vorbe și Arome Reteta sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune by Bucate, Vorbe și Arome Reteta sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune by Bucate, Vorbe și Arome Reteta sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune by Bucate, Vorbe și Arome Reteta sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune by Bucate, Vorbe și Arome Reteta sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune by Bucate, Vorbe și Arome Reteta sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune by Bucate, Vorbe și Arome Reteta sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune by Bucate, Vorbe și Arome

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• O căpățână de varză mai mică (cam 25 frunze)
• 300 g carne de porc tocată
• 100 g costiță de porc afumată
• 150 g orez
• 2 buc.ceapă
• 2 linguri ulei
• 50 ml suc de roșii pentru umplutură
• Sare, piper, boia
• Mărar verde
• O crenguță de cimbru și mărar uscat
• Apă și suc de roșii pentru fiert (aproximativ 200 ml suc de roșii)

Descriere

Ce ai spune dacă ai putea să prepari gustoasele sarmale de la mama de acasă în doar 25 de minute? Rezultatul, bineînțeles, va fi același: sarmale gustoase și delicioase! Îți arată Bucate, Vorbe și Arome cât de simplu este!

Mod de preparare

  • Opărește frunzele de varză în apă cu puțină sare, crenguța de cimbru și mărarul uscat
  • Taie cotoarele frunzelor și păstrează-le pentru a le pune pe fundul vasului, înainte de a așeza sarmalele
  • Conectează Multicookerul Crock-Pot Express la o sursă de curent
  • Setează funcția Brown/Saute, timpul de 10 minute și apasă Start
  • Pune cele două linguri de ulei în vasul multicookerului și călește ceapa tăiată mărunt
  • Adaugă apoi costița afumată tocată și ea mărunt, carnea, orezul, sucul de roșii, condimentele și mărarul tocat mărunt
  • Condimentează după gust
  • Apasă tasta Stop și scoate vasul din aparat pentru a opri gătirea
  • Pune umplutura pe fiecare frunză de varză și înfășoară-le
  • Dupa ce ai terminat umplutura, pune pe fundul vasului cotoarele de la varză, apoi așează sarmalele
  • Deasupra, toacă frunzele de varză rămase
  • Pune vasul înapoi în Multicooker
  • Pentru fiert, vei avea nevoie de lichid. Cantitatea variază în funcție de cum dorești să iasă la final, ținând cont de faptul ca acesta nu va scădea prea mult în timpul fiertului, doar cât va fi absorbit de orez
  • Dacă îți plac sarmalele mai uscate, folosește 200ml de suc de roșii și cam 400ml de apă și sare
  • Lichidul nu va acoperi sarmalele iar la final va rămâne foarte puțin
  • Pune capacul Multicookerului Crock-Pot Express cu gătire sub presiune, rotește-l pe poziția închis și închide supapa de presiune
  • Setează funcția de gătire Manual, timpul de 25 de minute și apasă tasta Start
  • Pe ecranul aparatului va apărea Heat până când se acumulează presiune în vas. Vor ieși câțiva aburi, apoi se va auzi un semnal sonor și va începe timpul propriu zis de gătire
  • Când cele 25 de minute au expirat,se va auzi iarasi un semnal sonor si daca nu apeși tasta start, aparatul va trece automat pe functia de „pastrare la cald”
  • Apasă tasta start și mai lasă 15 minute să treacă pentru ca presiunea să se elibereze treptat, iar orezul să se mai umfle puțin
  • După aceste 15 minute, deschide supapa de presiune ajutându-te de o spatulă. Deschide capacul si sarmalele sunt gata de servire!

Poftă bună!