Reteta - Varza a la Cluj
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1,5 kg varza murata tocata |
• 2 lingurite cimbru uscat |
• 2 lingurite marar uscat |
• sare si piper dupa gust |
• 2 frunze de dafin |
• 2 lingurite boia dulce |
• 200 g orez |
• 1 kg carne tocata porc sau amestec cu vita |
• 2 cepe |
• 2 lingurite boia dulce |
• sare si piper |
• 200 ml suc de rosii |
• 300 ml apa |
• 50 ml ulei |
Mod de preparare
- Peste varza tocata pune condimentele: cimbrul, mararul uscat, boia dulce, sare si piper dupa gust.
- Adauga uleiul si amesteca bine.
- Peste carnea tocata pune ceapa cubulete, sare si piper dupa gust si boia dulce si omogenizeaza.
- In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pune jumatate de varza, jumatate din sucul de rosii, adauga orezul spalat, apoi carnea si restul de varza tocata.
- Pune restul de suc de rosii, frunzele de dafin si adauga apa.
- Inchide capacul, inchide supapa de aburi si seteaza programul MEAT/STEW pentru 35 de minute.
- Cand programul s-a terminat, elibereaza aburul, lasa 5 minute si apoi deschide cu grija capacul.
- Lasa varza sa se raceasca putin si apoi o poti servi cu smantana deasupra si un ardei iute murat langa.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei