Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă sarmale moldovenești la Slow Cooker 7.5L Digital Crock-Pot by Dulciuri fel de fel

Rețetă sarmale moldovenești la Slow Cooker 7.5L Digital Crock-Pot by Dulciuri fel de fel
Rețetă sarmale moldovenești la Slow Cooker 7.5L Digital Crock-Pot by Dulciuri fel de fel Rețetă sarmale moldovenești la Slow Cooker 7.5L Digital Crock-Pot by Dulciuri fel de fel Rețetă sarmale moldovenești la Slow Cooker 7.5L Digital Crock-Pot by Dulciuri fel de fel

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1,5 kg carne tocată (jumătate pulpa de porc cu grăsime și jumătate pulpa de vită)
• 6-7 cepe medii ca mărime
• 1 morcov mare
• 150 g orez
• cca. 100 ml ulei
• 800 ml suc de rosii
• sare și piper
• puțin cimbru și pătrunjel verde

cca 200 g afumatură (după preferință: cârnați, kaizer, costiță)

Descriere

Pregătește cele mai fragede sărmăluțe tradiționale moldovenești fără supraveghere la Slow Cooker 7.5L Digital Crock-Pot. Dacă nu ai mai pregătit până acum, urmărește pașii rețetei pregătite de Dulciuri fel de fel. 

Mod de preparare

Câteva informații înainte de a vă apuca de rețetă:
  • Pentru aceasta rețetă de sărmăluțe moldovenești s-a folosit o combinație de frunze de varză murată și frunze de viță de vie
  • Pentru umplutură puteți folosi și doar carne de porc și nu neapărat pulpa
  • Cantitatea de orez poate diferi și aceasta, tot în funcție de preferință voastră
  • Urmați pașii mai jos:
    • Gustați varza și dacă vi se pare prea acră sau sărată o puneți într-un vas cu apă rece
    • Eventual desfaceți frunză cu frunză
    • Le alegeți pe cele mai bune, partea mai groasă se taie cu cuțitul
    • Frunzele pe care le dați deoparte, cât și părțile groase de lângă cotor se toacă grosier și se așază pe fundul vasului slow cookerului 7.5 l Digital Crock-Pot
    • Păstrați o parte dintre ele pentru a pune și deasupra sarmalelor, la final
    • Ceapa tocata mărunt se călește în ulei, cu un praf de sare, până se înmoaie
    • Se adaugă orezul și morcovul ras sau tocat mărunt și se mai călesc împreună 2 minute
    • Se toarnă aproximativ jumătate din cantitatea de suc de roșii și se omogenizează
    • Se dă deoparte și se lasă la răcit
    • Carnea tocată se pune într-un castron încăpător
    • Se asezonează după gust cu sare, piper, cimbru și pătrunjel verde și câteva fire de mărar
    • Se adaugă și amestecul de ceapă călită cu suc de roșii și se amestecă bine cu mâna
    • Se pune câte o lingură de umplutură pe o margine a frunzei, se rulează și se împing capetele către interior
    • Mărimea sarmalelor depinde de preferință, nu este o regulă că ar trebui să aibă fix o anumită mărime
    • Sarmelele se așază unele lângă altele, în straturi, în vasul aparatului slow cooker 7.5 l Digital Crock Pot
    • Se toarnă deasupra sucul de roșii rămas, după care se completează cu cca 250-300 ml apă
    • Între straturi se pun și câteva crenguțe de cimbru și bucățele de afumătură
    • Vor ieși în jur de 50 de sarmale de mărime medie, dar pentru capacitatea vasului pueti folosi și 2 kg de carne tocată, fară probleme
    • Ține cont de faptul că în timpul procesului de gătire lentă cantitatea de lichid aproape se va dubla
    • Se pune capacul și se conectează aparatul la sursa de curent
    • Se selectează temperatura HIGH sau LOW și timpul de gătire (8 ore pentru LOW sau 4 ore pentru HIGH).
    • De preferat ar fi că în timpul gătirii sau cel puțin în primele 2 ore să nu ridicați capacul, pentru a nu prelungi timpul de gătire
    • Când gătirea s-a terminat, aparatul va intra automat în setarea MENȚINERE LA CALD
    • Sarmelele se servesc calde, cu smântână! Poftă mare!