Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tacos cu pui la slow cooker by Flavia Hirișcău

Rețetă tacos cu pui la slow cooker by Flavia Hirișcău
Rețetă tacos cu pui la slow cooker by Flavia Hirișcău Rețetă tacos cu pui la slow cooker by Flavia Hirișcău Rețetă tacos cu pui la slow cooker by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 bucăți de piept de pui (aprox. 500g)
• 3 roșii
• 3 cepe verzi
• 3 căței de usturoi
• 2 lg zeamă de lămâie
• piper Cayenne
• piper
• sare
• 1 lgță amestec de legume uscate
• 1 lgță oregano uscat

Pentru servire:
• ardei gras roșu
• porumb
• castraveți
• frunze de pătrunjel
• avocado

Descriere

Tacos cu pui, gătit la slow cooker este rețeta perfectă pentru zilele călduroase, când folosirea cuptorului nu este cea mai fericită opțiune. Puiul se gătește lent, până devine fraged și plin de savoare. Servit cu toppinguri proaspete, acest preparat este ideal pentru o masă lejeră în familie sau o întâlnire relaxată cu prietenii.

Tortilla pentru tacos din această rețetă este de casă, fără gluten, dar poți alege foile de tortilla preferate. Poți opta chiar și pentru mini piadine ori chipsuri de tortilla (din porumb). 

Mod de preparare

Pasul 1 Pregătește salsa. Taie mărunt roșiile, ceapa verde, iar usturoiul dă-l dat pe răzătoarea mică. Adaugă zeama de lămâie și toate condimentele, fără să asezonezi puiul. 

Pasul 2. În vasul slow cooker-ului pune 2-3 linguri de salsa, bucățile de piept de pui și, deasupra, restul cantității de salsa. Setează slow cooker-ul pe treapta High, timp de 4 ore. 

Pasul 3. Între timp, pregătește topping-urile pentru aceste tacos. Iată câteva exemple: cuburi de ardei gras roșu, boabe de porumb, salată de castraveți cu frunze de pătrunjel, avocado cu zeamă de lămâie.

Pasul 4. Când se scurg cele 4 ore, transferă bucățile de pui pe o farfurie cu o parte din salsa și zeama pe care a lăsat-o carnea. Nu transfera întreaga cantitate de lichid din oală, ci o adaug treptat, atât cât consideri că este nevoie, pentru ca puiul să nu devină prea apos. Cu ajutorul a 2 furculițe, rupe carnea în fâșii mici. 

Pasul 5. Pune pe masă farfuria cu carne, topping-urile și foile de tortilla. Poțipregăti și unul ori mai multe sosuri, în funcție de preferințe, cum ar fi sos de iaurt cu usturoi ori maioneză.