Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Pulpe de pui in stil grecesc

Reteta Pulpe de pui in stil grecesc
Reteta Pulpe de pui in stil grecesc Reteta Pulpe de pui in stil grecesc Reteta Pulpe de pui in stil grecesc

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 pulpe de pui intregi
• 3 linguri ulei de masline
• 1 ardei copt rosu
• 1 ardei copt galben
• 6 rosii uscate in ulei
• 1 ceapa rosie
• 3 catei de usturoi
• 100 g masline kalamata fara samburi
• 2 linguri otet balsamic
• 2 linguri apa
• 1 lingurita de miere
• sare si piper dupa gust
• ½ lingurita oregano uscat
• ½ lingurita cimbrisor uscat
• branza feta pentru servit
• patrunjel verde si cimbru proaspat

Descriere

Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este ideal pentru 6 persoane, cu un vas teflon-free care nu lasa mancarea sa se lipeasca. Capacul se inchide etans si are 8 setari rapide de gatire: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual.

Mod de preparare

  • Condimenteaza pulpele de pui cu sare, piper, oregano si cimbrisor uscat.
  • Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Apasa BROWN/SOTE, seteaza temperatura pe HIGH si timpul de 10 minute si apasa START/STOP.
  • Lasa sa se incinga uleiul, pune pulpele de pui si rumeneste-le pe ambele parti pana devin aurii. Scoate-le apoi si pastreaza-le la cald.
  • Adauga in uleiul ramas ceapa rosie taiata solzisori si usturoiul maruntit.
  • Soteaza-le 2-3 minute pana se inmoaie.
  • Pune apoi ardeiul gras copt rosu si galben taiat fasii si rosiile uscate taiate tot fasii si amesteca pentru inca 2 minute.
  • Pune pulpele de pui deasupra.
  • Amesteca intr-un bol mic otetul balsamic, apa, mierea, sare si piper dupa gust, oregano si cimbrisor si toarna amestecul peste pulpe.
  • Pune si maslinele kalamata pe langa pulpele de pui.
  • Inchide capacul, apasa butonul POULTRY, seteaza presiunea pe HIGH si seteaza timpul pentru 30 de minute.
  • Verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si apasa butonul START/STOP.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, elibereaza valva pentru aburi si lasa 10-15 minute, apoi desfa capacul cu grija la aburi, folosind o manusa de bucatarie.
  • La final, pune peste pui branza feta sfaramata si decoreaza cu parunjel verde tocat si frunzulite de cimbru proaspat.

Preparat cu

-200lei