Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Pate de ficat de curcan by Laura's Sweets

Reteta Pate de ficat de curcan by Lauras Sweets
Reteta Pate de ficat de curcan by Lauras Sweets Reteta Pate de ficat de curcan by Lauras Sweets Reteta Pate de ficat de curcan by Lauras Sweets Reteta Pate de ficat de curcan by Lauras Sweets

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg ficat de curcan
• 2 leg ceapa verde
• 2 leg usturoi verde
• 2 cepe rosii
• 2 morcovi medii
• 1 lamaie
• 30 ml ulei de floarea soarelui
• 2 cepe rosii
• 100 gr.unt
• 300 ml apa
• 50 ml vin alb
• sare
• piper

Mod de preparare

  • Ficatul de curcan se spala si se curata de eventuale impuritati, pielite, etc.
  • Ceapa si usturoiul verzi se spala. Pentru marinada, se foloseste cate o legatura din fiecare, restul pentru gatit.
  • Intr-un vas se asaza ficatul de curcan. Se condimenteaza cu sare, piper, putin ulei.
  • Se adauga cateva fire de ceapa si usturoi verde tocate marunt.
  • Se stropeste cu multa zeama de lamaie si se amesteca bine.
  • Se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pana a doua zi.
  • A doua zi, se scoate de la frigider si se lasa putin la temperatura camerei, timp in care se pregatesc restul legumelor.
  • Ceapa rosie si morcovul se curata, se spala si se taie grosier.
  • Se desface capacul si se pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Se apasa BROWN/SOTE, se seteaza timpul 10 minute si se apasa START/STOP.
  • Se adauga legumele tocate si ficatul scos din marinada.
  • Cand ficatul este rumenit, se adauga in oala apa si vinul, se inchide capacul, se apasa butonul POULTRY, se seteaza presiunea pe LOW si timpul de gatire 15 minute.
  • Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si se apasa butonul START/STOP.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se elibereaza aburii si se lasa 10 minute, apoi se desface capacul cu grija, folosind o manusa de bucatarie.
  • Ficateii si legumele se pun intr-un blender incapator, se adauga untul, un sfert din zeama in care s-au gatit.
  • Se paseaza fin pana se obtine compozitia dorita.
  • Tineti cont de faptul ca la frigider, compozitia va deveni mai ferma.
  • Se toarna in forme de ceramica/ sticla si se acopera cu ulei sau unt topit.
  • Se depoziteaza la frigider!