Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pulpă de miel dezosată, gătită lent la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău

Rețetă pulpă de miel dezosată, gătită lent la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău
Rețetă pulpă de miel dezosată, gătită lent la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău

Porții

5

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1,3 kg pulpă de miel dezosată
• 2 buc. mari de ceapă albă
• 9-10 căței mari de usturoi
• 10 crenguțe de cimbru uscat
• 2 linguri de muștar
• 3-4 linguri de ulei de măsline
• sare
• piper
• boia afumată

Descriere

Îți prezentăm o rețetă clasică a sărbătorilor pascale și anume, friptura de miel. Este nelipsită de pe masa de Paște, iar atunci când este preparată corespunzător, este un deliciu! Știai că este unul dintre cele mai așteptate feluri de mâncare ale mesei de Paște?! Află cum să o prepari pentru a fi delicioasă!

Mod de preparare

  • Pasul 1. Întâi, ocupă-te de marinada pentru carne. Într-un bol, amestecă muștarul cu uleiul de măsline, sarea, piperul și boiaua. Condimentele le adaugi după gust. 


  • Pasul 2. Cu amestecul obținut, masează bine carnea, pe toate părțile. Apoi, lasă carnea deoparte.

 
  • Pasul 3. Ceapa se tăie rondele, iar cățeii de usturoi feliuțe. Într-un bol încăpător, așază un strat de felii de ceapă, unul de felii de usturoi și crenguțe de cimbru. Pune deasupra carnea și, peste ea, reia așezarea straturilor în ordine inversă (cimbru, usturoi, ceapă). Bolul acoperă-l cu folie alimentară și pune-l la frigider timp de aproximativ 12-14 ore, chiar până la 24 de ore.

 
  • Pasul 4. A doua zi, scoate carnea din bol, cu toate legumele și condimentele și pune-o direct în vasul multicooker-ului CrockPot. Înceacă să pui legumele și condimentele sub carne și deasupra ei. Am adaugă aproximativ 150ml apă (carnea și ceapa vor lăsa și ele lichid în urma gătirii).

 
  • Pasul 5. Selectează funcția Slow Cook a multicooker-ului, pe treapta High, cu 4 ore timp de gătire.