Plachie de pește la cuptor în vasul de fontă emailată


Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 600g file de pește (șalău, biban sau doradă) |
• 3 cartofi medii, tăiați rondele |
• 1 ceapã mare, tăiată feliuțe |
• 2 roșii mari, tocate |
• 1 ardei gras (roșu sau verde), tăiat fâșii |
• 3 căței de usturoi, tocați |
• 1 lingură de pastă de tomate |
• 1 linguriță de boia dulce |
• ulei de măsline |
• sare |
• piper |
• pătrunjel proaspăt pentru decor |
Descriere
Pregătește o plachie de pește la cuptor ca în copilărie și bucură-te de gust și culori!
Mod de preparare
Pasul 1. Preîncălzeste oala de fontă Crock-Pot, adăugând un strop de ulei de măsline. Adaugă ceapa, ardeiul și cartofii în oală, amestecând ușor. Acoperă-le și gătește timp de 10 minute pentru a se înmuia putin.
Pasul 2. Pune fileurile de pește peste legume. Condimentează cu sare, piper și boia dulce, iar într -un bol amestecă roșiile tăiate, usturoiul și pasta de tomate pe care le vom turna uniform peste pește.
Pasul 3. Acoperă oala si gătește la foc mic timp de 2-3 ore, pâna când peștele devine fraged și legumele sunt bine fierte.
Pasul 4. La final, decorează cu pătrunjel proaspăt tocat și serveste cu mămăligã sau pâine proaspătă.
Pasul 2. Pune fileurile de pește peste legume. Condimentează cu sare, piper și boia dulce, iar într -un bol amestecă roșiile tăiate, usturoiul și pasta de tomate pe care le vom turna uniform peste pește.
Pasul 3. Acoperă oala si gătește la foc mic timp de 2-3 ore, pâna când peștele devine fraged și legumele sunt bine fierte.
Pasul 4. La final, decorează cu pătrunjel proaspăt tocat și serveste cu mămăligã sau pâine proaspătă.