Ciorbă de burtă falsă cu pleurotus
Porții
6
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • 500g pleurotus |
| • 2,5L supă de legume |
| • 2 cepe |
| • 2 morcovi |
| • 1 ardei roșu |
| • 40g unt |
| • 40ml ulei |
| • 0.5 linguriță piper, fulgi de chili |
| • 1 linguriță cimbru uscat |
| • 1 linguriță sare |
| • 300g smântână |
| • 5 căței usturoi |
| • 3 galbenușuri |
| • 2 linguri oțet de mere |
Descriere
Încearcă această rețetă simplă, gustoasă, sănătoasă și ușoară, în care burta este înlocuită cu pleurotus.
Mod de preparare
1. Într-o oală, punem untul la topit împreună cu uleiul și călim ceapa tocată mărunt, morcovul ras, ardeiul cubulețe pentru 5-10 minute.
2. După adăugăm ciupercile pleurotus rupte feliuțe, împreună cu sarea, piperul, fulgii de chili, cimbrul și mai călim totul pentru 5 minute.
3. La final adăugăm supa de legume și lăsăm la fiert pentru 30 minute la foc mediu.
4. După ce ciorba a fiert, o luăm de pe foc și adăugăm oțetul și compoziția de smântână amestecată cu gălbenuș și usturoi (pentru a nu se îmbrânzi smântâna, se temperează compoziția cu puțină supă, înainte de a fi adăugată).
2. După adăugăm ciupercile pleurotus rupte feliuțe, împreună cu sarea, piperul, fulgii de chili, cimbrul și mai călim totul pentru 5 minute.
3. La final adăugăm supa de legume și lăsăm la fiert pentru 30 minute la foc mediu.
4. După ce ciorba a fiert, o luăm de pe foc și adăugăm oțetul și compoziția de smântână amestecată cu gălbenuș și usturoi (pentru a nu se îmbrânzi smântâna, se temperează compoziția cu puțină supă, înainte de a fi adăugată).
Preparat cu
-300lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 6.6L, rotund, albastru Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Rotund
Capacitate 6.6 L
• in stoc
PRP: 699,99lei
399,99lei
