Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta - Tocanita de galbiori by Laura's Sweets

Reteta - Tocanita de galbiori by Lauras Sweets
Reteta - Tocanita de galbiori by Lauras Sweets

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g gălbiori proaspeți
• 100 g hribi uscați (conservați)
• 1 ceapă albă
• 1-2 morcovi mici
• 2 linguri ulei de floarea soarelui
• 1 cana cu apa (250 ml)
• 400 g smântână grasă
• sare
• piper
• pătrunjel verde

opțional: usturoi

Mod de preparare

  • Gălbiorii se curăță bine, se taie cuburi mari.
  • Se spala sub jet puternic de apă, apoi se lasă la scurs.
  • Hribii se scot din conservă, se taie cuburi.
  • Ceapa și morcovul se curăță, se spală și se toacă mărunt.
  • Pătrunjelul se spală și se taie foarte mărunt.
  • Se conectează aparatul de gătit Multicooker Crock-Pot Express la sursa de curent.
  • Se seteaza funcția Brown/ Sauté, pentru a rumeni legumele.
  • Acesta funcție permite utilizarea aparatului pentru rumenire/sotare, fără a fi necesar capacul. Practic se folosește ca și un vas pe aragaz în care se călesc/ rumenesc ingredientele.
  • Se selectează timpul 5 minute, apoi se apasă tasta Start/ Stop și aparatul începe să se încingă.
  • În momentul acesta, se afișeaza textul Heat, semn că aparatul a început să se încălzească.
  • În momentul în care va atinge temperatura necesară pentru rumenire, va începe să gătească conform setărilor alese.
  • În cuva interioară, se pun 2 linguri de ulei, se adaugă ceapa și morcovul și un praf de sare. Se amestecă cu o lingură din lemn până se rumenesc.
  • Se adaugă gălbiorii și hribii tăiați grosier, se mai adaugă un praf de sare. Se lasă să se rumenească și aceștia și în momentul în care s-a scurs timpul, se adaugă o cană cu apă.
  • Se acoperă cu capacul din dotare si se blochează în poziția închis.
  • Se rotește spre închis supapa de abur.
  • Se selectează funcția Meat/Stew, presiune High și timpul de gătire de 10 minute.
  • După ce timpul s-a scurs, cu ajutorul unui clește de bucătărie, rotim supapa astfel încât să elibereze aburul.
  •  După ce s-a eliberat tot aburul, se rotește capacul în poziția deblocare și se scoate foarte ușor.
  • Se adaugă smântâna, un cățel de usturoi tocat, se potrivește gustul cu sare și piper și se selectează din nou funcția Brown/ Sauté, timpul de 5 minute.
  • Se amestecă ușor până scade sosul format.
  • Se adaugă pătrunjelul verde tocat, se mai amestecă de 2 ori, apoi se apasă tasta Start/ Stop.
  • Se servește tocănița cu mămăliguță cu verdețuri și telemea!
  • Pofta buna!