Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Sarmalute de curcan in foi de vita

Reteta Sarmalute de curcan in foi de vita

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 800 g piept de curcan tocat
• 50 frunze de vita de vie murate
• 100 g orez spalat
• 2 cepe
• 1 legatura patrunjel
• 1 legatura marar
• 1 lingurita boia dulce
• sare si piper dupa gust
• 400 g rosii in bulion
• 250 ml bors proaspat
• 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  • Amesteca intr-un castron carnea de curcan tocata cu orezul spalat si scurs bine, ceapa tocata marunt si patrunjelul tocat.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si adauga boiaua dulce.
  • Amesteca bine carnea si formeaza sarmalutele in frunze de vita.
  • Pune cateva linguri de sos de rosii in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Asaza un rand de sarmale, pune iar sos de rosii si tot asa pana asezi toate sarmalele.
  • Deasupra lor pune un rand de frunze de vita de vie.
  • Toarna borsul, mai condimenteaza cu sare si piper daca mai este cazul si pune uleiul de masline.
  • Pune capacul, inchide supapa de aburi si seteaza programul Meat/Stew pentru 30 de minute.
  • La final, lasa aparatul sa stea 10-15 minute, apoi deschide supapa de aburi si ridica capacul.
  • Presara pe sarmale marar verde tocat fin si serveste-le cu smantana deasupra.