Rețetă risotto cu bacon și mazăre la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 150g orez arborio (cântărit nefiert) |
• 250g cubulețe de bacon |
• 1 ceapă galbenă mică |
• 300ml supă de pui + 100 ml apă (sau 400ml supă) |
• o mână generoasă de mazăre (congelată) |
• ulei de măsline |
• 20g unt |
• 25g parmezan |
• sare (dacă mai este nevoie) |
• piper |
• frunze de pătrunjel |
Descriere
Descoperă o rețetă rapidă de risotto cu bacon și mazăre, un deliciu culinar.
Mod de preparare
1.Pregătiți ingredientele, supa de pui și tocați ceapa mărunt.
2. Setați funcția Brown/Saute timp de 5 minute. După ce oala s-a încins, adăugați puțin ulei de măsline și căliți ceapa tocată timp de vreo 2 minute.
3. Adăugați cubulețele de bacon și am continuați să amestecați timp de aproximativ 2 minute. În ultimul minut, am adăugațo orezul și mazărea.Când cele 5 minute au fost gata, adăugați supa de pui până când ingredientele sunt acoperite.
4. Setați multicooker-ul pe funcția Rice/Risotto, închideți supapa de presiune și lăsați oala să-și facă treaba.
5. Când s-a scurs timpul, lăsați oala 1-2 minute să se depresurizeze puțin singură și apoi, cu grijă, deschideți supapa de presiune. Adăugați în oală untul și parmezanul ras fin și amestecați bine.
6. Puteți adăuga piper proaspăt râșnit și frunze de pătrunjel verde. Pătrunjelul îl puteți înlocui cu cepșoară.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei