Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Iepure cu praz si masline by Retete Merisor

Reteta - Iepure cu praz si masline by Retete Merisor
Reteta - Iepure cu praz si masline by Retete Merisor

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g carne de iepure
• 2 fire de praz
• 2 morcovi
• 1 ardei roșu
• 200 g ciuperci din conservă
• 150 g măsline cu sâmburi
• 300 g pastă de roșii
• sare, după gust
• 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
• zeama de la 1/2 lămâie
• 50 ml ulei
• 250 ml apă
• 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Porționăm carnea bine spălată și curățată și o stropim cu zeamă de lămâie pentru frăgezire.
  • Presărăm sare peste ea și o lăsăm la odihnit, la rece, până pregătim restul ingredientelor.
  • Scurgem măslinele, le clătim și le lăsăm pentru câteva minute în apă rece.
  • Curățăm prazul, îl spălăm și îl tocăm rondele, la fel și morcovii.
  • Curățăm ardeiul și îl tocăm fâșii.
  • Scurgem ciupercile și le tocăm mai mărunt.
  • Când avem toate aceste ingrediente pregătite dăm startul preparării rețetei Iepure cu praz și măsline la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.
  • Turnăm uleiul în oala aparatului, apoi adăugăm pe rând toate legumele, apoi pasta de roșii, ierburile de grădină uscate și carnea.
  • Turnăm apă doar atât cât să fie ingredientele acoperite și punem capacul aparatului, comutându-l pe poziția închis, adică spre semnul de pe vas, cu lacăt închis.
  • Ne asigurăm ca supapa de pe capac să fie în poziția pentru eliberare a aburului, pentru că la gătirea lentă nu avem nevoie de presiune.
  • Conectăm aparatul la sursa de tensiune și apăsăm tasta SLOW COOK.
  • Alegem modul de temperatură apăsând tasta HIGH și setăm timpul pentru 4 ore.
  • Și gata, putem pleca la piață, la coafor sau putem face orice altceva numai mâncare, nu.
  • Mâncarea o prepară minunatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.
  • După expirarea timpului, deschidem capacul rotindu-l spre semnul cu lacăt deschis și testăm ingredientele dacă sunt pătrunse.