Reteta Gulii umplute cu carne de porc by Bucate, vorbe si arome
Porții
2
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 3 -4 gulii |
• 200 g carne de porc tocata |
• 1 ceapa uscata |
• 2 fire ceapa verde |
• 2 morcovi |
• 1 ardei iute |
• 50 g orez |
• Sare, piper, boia dulce dupa gust |
• 100 ml suc de rosii |
• 2 linguri ulei |
• 200 ml supa de legume sau apa |
• Marar si patrunjel verde |
• 1 lingura smântâna +1 lingura amidon |
Mod de preparare
- Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii.
- Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii.
- Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt, iar morcovul îl razuim.
- Pregatim Multicooker-ul Crock Pot Express cu gatire sub presiune, setam programul BROWN/SAUTE si timpul de gatire 5 minute.
- Punem o lingura de ulei în vasul aparatului, calim ceapa si un morcov razuit, adaugam carnea tocata, ardei iute, sucul de rosii, sare, piper, boia dupa gust si la final orezul spalat.
- Tocam si adaugam si verdeata.
- La finalul timpului pentru sotat, apasam tasta START/STOP si scoatem compozitia din vas, apoi umplem cu ea guliile pregatite.
- Tocam ceapa verde si miezul guliei si razuim morcovul ramas.
- Punem iar o lingura de ulei în vasul aparatului, setam programul Brown/Saute, timpul 3 minute, adaugam ceapa, morcovul si gulia, sare si piper dupa gust.
- Apasam tasta STOP, adaugam 200 ml supa de legume sau apa si asezam guliile umplute în oala.
- Inchidem capacul rotindu-l în pozitia închis, închidem si supapa pentru aburi.
- Setam programul MEAT/STEW, presiune Low si timpul de gatire 35 minute.
- In timp ce aparatul se încalzeste pe ecran apare HEAT, iar dupa semnalul sonor va aparea timpul setat pentru gatit.
- La începutul programului, în timp ce se stabilizeaza presiunea, vor iesi câţiva aburi.
- Dupa ce timpul de gatit a expirat, aparatul trece automat pe functia de pastrare la cald KEEP WARM.
- Apasam tasta STOP si lasam câteva minute pentru ca presiunea sa se elibereze în mod natural, apoi cu ajutorul unei ustensile de bucatarie deschidem cu grija supapa de aburi.
- Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie, deoarece aburii sunt fierbinti.
- Se deschide si se ridica cu grija capacul.
- Cu ajutorul unei palete scoatem guliile din oala si le asezam într-un vas pe care îl acoperim.
- Smântâna se amesteca cu amidonul si se pune peste sosul din oala.
- Compozitia fiind fierbinte sosul se va îngrosa în câteva minute.
- Servim guliile umplute cu sos si ardei iute.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei