Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Gulii umplute cu carne de porc by Bucate, vorbe si arome

Reteta Gulii umplute cu carne de porc by Bucate, vorbe si arome
Reteta Gulii umplute cu carne de porc by Bucate, vorbe si arome Reteta Gulii umplute cu carne de porc by Bucate, vorbe si arome Reteta Gulii umplute cu carne de porc by Bucate, vorbe si arome

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 -4 gulii
• 200 g carne de porc tocata
• 1 ceapa uscata
• 2 fire ceapa verde
• 2 morcovi
• 1 ardei iute
• 50 g orez
• Sare, piper, boia dulce dupa gust
• 100 ml suc de rosii
• 2 linguri ulei
• 200 ml supa de legume sau apa
• Marar si patrunjel verde
• 1 lingura smântâna +1 lingura amidon

Mod de preparare

  • Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii.
  • Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii.
  • Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt, iar morcovul îl razuim.
  • Pregatim Multicooker-ul Crock Pot Express cu gatire sub presiune, setam programul BROWN/SAUTE si timpul de gatire 5 minute.
  • Punem o lingura de ulei în vasul aparatului, calim ceapa si un morcov razuit, adaugam carnea tocata, ardei iute, sucul de rosii, sare, piper, boia dupa gust si la final orezul spalat.
  • Tocam si adaugam si verdeata.
  • La finalul timpului pentru sotat, apasam tasta START/STOP si scoatem compozitia din vas, apoi umplem cu ea guliile pregatite.
  • Tocam ceapa verde si miezul guliei si razuim morcovul ramas.
  • Punem iar o lingura de ulei în vasul aparatului, setam programul Brown/Saute, timpul 3 minute, adaugam ceapa, morcovul si gulia, sare si piper dupa gust.
  • Apasam tasta STOP, adaugam 200 ml supa de legume sau apa si asezam guliile umplute în oala.
  • Inchidem capacul rotindu-l în pozitia închis, închidem si supapa pentru aburi.
  • Setam programul MEAT/STEW, presiune Low si timpul de gatire 35 minute.
  • In timp ce aparatul se încalzeste pe ecran apare HEAT, iar dupa semnalul sonor va aparea timpul setat pentru gatit.
  • La începutul programului, în timp ce se stabilizeaza presiunea, vor iesi câţiva aburi.
  • Dupa ce timpul de gatit a expirat, aparatul trece automat pe functia de pastrare la cald KEEP WARM.
  • Apasam tasta STOP si lasam câteva minute pentru ca presiunea sa se elibereze în mod natural, apoi cu ajutorul unei ustensile de bucatarie deschidem cu grija supapa de aburi.
  • Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie, deoarece aburii sunt fierbinti.
  • Se deschide si se ridica cu grija capacul.
  • Cu ajutorul unei palete scoatem guliile din oala si le asezam într-un vas pe care îl acoperim.
  • Smântâna se amesteca cu amidonul si se pune peste sosul din oala.
  • Compozitia fiind fierbinte sosul se va îngrosa în câteva minute.
  • Servim guliile umplute cu sos si ardei iute.

Preparat cu

-250lei