Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cornbread cake (pâine cu mălai) pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată 4.7L Crockpot

Rețetă cornbread cake (pâine cu mălai) pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată 4.7L Crockpot
Rețetă cornbread cake (pâine cu mălai) pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată 4.7L Crockpot Rețetă cornbread cake (pâine cu mălai) pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată 4.7L Crockpot

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 210 g unt nesărat
• 210 g mălai pentru mămăligă rapidă
• 210 g făină
• 450 g boabe de porumb decongelate
• 200 g iaurt grecesc
• 80 ml lapte
• 3 ouă
• 10 g chives mărunțit
• 3 linguri de miere
• 1 ¾ lingurițe de sare
• 1 lingură de praf de copt
• 1/3 linguriță de bicarbonat
• piper

Descriere

Ai încercat vreodată și alte rețete de pâine? Mihai Gătește ne arată rețeta de cornbread cake, o pâine altfel, delicioasă, cu iaurt, lapte, miere și făină albă, respectiv făină de mălai! 

Mod de preparare

  • Încinge cuptorul la 220 de grade, pune untul tăiat în două bucăți mari în vasul de 4,7 l de la Crockpot și pune-l în cuptor pentru 15 minute (untul topit se va rumeni puțin). 
  • Cât timp vasul stă în cuptor, pune în robotul de bucătărie porumbul și procesează-l puțin – nu trebuie să fie o pastă fină.
  • Pune porumbul într-un castron și amestecă-l cu iaurtul, laptele, mierea, ouăle, chives-ul și niște piper. 
  • Într-un alt castron, amestecă făina de mălai, făina albă, bicarbonatul, sarea și praful de copt. 
  • Scoate vasul de fontă emailată din cuptor si toarnă untul topit într-un castron mic, pune 10 g de unt tăiat bucățele în vas și lasă-l deoparte.
  • Toarnă amestecul cu porumb peste făină, adaugă și untul topit și amestecă de câteva ori, până se omogenizează.
  • Adaugă amestecul în vasul de fontă emailată, aranjează aluatul cu o spatulă și pune vasul în cuptor 25 de minute. 
  • Când a expirat timpul, scoate vasul din cuptor și lasă-l la temperatura camerei vreo 50 de minute. 
  • Folosește capacul ca să răstorni pâinea din vas.