Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cornbread cake (pâine cu mălai) pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-pot

Rețetă cornbread cake (pâine cu mălai) pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-pot
Rețetă cornbread cake (pâine cu mălai) pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-pot Rețetă cornbread cake (pâine cu mălai) pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-pot

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 210 g unt nesărat
• 210 g mălai pentru mămăligă rapidă
• 210 g făină
• 450 g boabe de porumb decongelate
• 200 g iaurt grecesc
• 80 ml lapte
• 3 ouă
• 10 g chives mărunțit
• 3 linguri de miere
• 1 ¾ lingurițe de sare
• 1 lingură de praf de copt
• 1/3 linguriță de bicarbonat
• piper

Descriere

Ai încercat vreodată și alte rețete de pâine? Mihai Gătește ne arată rețeta de cornbread cake, o pâine altfel, delicioasă, cu iaurt, lapte, miere și făină albă, respectiv făină de mălai! 

Mod de preparare

  • Încinge cuptorul la 220 de grade, pune untul tăiat în două bucăți mari în vasul de 4,7 l de la Crockpot și pune-l în cuptor pentru 15 minute (untul topit se va rumeni puțin). 
  • Cât timp vasul stă în cuptor, pune în robotul de bucătărie porumbul și procesează-l puțin – nu trebuie să fie o pastă fină.
  • Pune porumbul într-un castron și amestecă-l cu iaurtul, laptele, mierea, ouăle, chives-ul și niște piper. 
  • Într-un alt castron, amestecă făina de mălai, făina albă, bicarbonatul, sarea și praful de copt. 
  • Scoate vasul de fontă emailată din cuptor si toarnă untul topit într-un castron mic, pune 10 g de unt tăiat bucățele în vas și lasă-l deoparte.
  • Toarnă amestecul cu porumb peste făină, adaugă și untul topit și amestecă de câteva ori, până se omogenizează.
  • Adaugă amestecul în vasul de fontă emailată, aranjează aluatul cu o spatulă și pune vasul în cuptor 25 de minute. 
  • Când a expirat timpul, scoate vasul din cuptor și lasă-l la temperatura camerei vreo 50 de minute. 
  • Folosește capacul ca să răstorni pâinea din vas.