Reteta - Pilaf cu pui si ciuperci
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 4 ciocanele de pui |
• 1 morcov |
• 1 ceapa |
• 1 ardei kapia |
• 200 g ciuperci champignion |
• 200 g orez |
• 600 ml apa |
• sare si piper dupa gust |
• 1 lingurita boia dulce |
• 2 linguri ulei masline |
• 2 foi de dafin |
Mod de preparare
- Pentru inceput se seteaza Multicooker-ul CrockPot Express cu gatire sub presiune pe modul BROWN/SOTE pentru 10 minute si apasa START.
- Pe display apare HEAT, iar in momentul in care aparatul este incalzit se va auzi un semnal sonor.
- Pune uleiul de masline in oala, apoi adauga ciocanelele de pui si soteaza 3-4 minute pe toate partile.
- Adauga ceapa taiata cubulete, apoi ardeiul gras tocat marunt si amesteca.
- Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si boia dulce.
- Adauga apoi morcovul taiat rondele.
- Spre final pune ciupercile feliate si soteaza pana expira cele 10 minute setate.
- Adauga apoi orezul spalat, apa, foile de dafin, amesteca usor si pune capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
- Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
- Seteaza programul RICE/RISOTTO, presiune LOW si timp de gatire 20 de minute.
- In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
- Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
- Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
- Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
- Lasa capacul pus inca 5 minute si apoi deschide cu grija.
- La final presara peste pilaf patrunjel verde tocat.
- Pofta buna!
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei