Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Pilaf cu pui si ciuperci

Reteta - Pilaf cu pui si ciuperci

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 4 ciocanele de pui
• 1 morcov
• 1 ceapa
• 1 ardei kapia
• 200 g ciuperci champignion
• 200 g orez
• 600 ml apa
• sare si piper dupa gust
• 1 lingurita boia dulce
• 2 linguri ulei masline
• 2 foi de dafin

Mod de preparare

  • Pentru inceput se seteaza Multicooker-ul CrockPot Express cu gatire sub presiune pe modul BROWN/SOTE pentru 10 minute si apasa START.
  • Pe display apare HEAT, iar in momentul in care aparatul este incalzit se va auzi un semnal sonor.
  • Pune uleiul de masline in oala, apoi adauga ciocanelele de pui si soteaza 3-4 minute pe toate partile.
  • Adauga ceapa taiata cubulete, apoi ardeiul gras tocat marunt si amesteca.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si boia dulce.
  • Adauga apoi morcovul taiat rondele.
  • Spre final pune ciupercile feliate si soteaza pana expira cele 10 minute setate.
  • Adauga apoi orezul spalat, apa, foile de dafin, amesteca usor si pune capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Seteaza programul RICE/RISOTTO, presiune LOW si timp de gatire 20 de minute.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
  • Lasa capacul pus inca 5 minute si apoi deschide cu grija.
  • La final presara peste pilaf patrunjel verde tocat.
  • Pofta buna!