Reteta - Ardei umpluti cu carne de vitel
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 600 g carne tocata de vitel |
• 6 ardei grasi |
• 1 ceapa mare |
• 100 g orez |
• 1 morcov ras |
• 2 linguri marar tocat |
• 2 linguri patrunjel tocat |
• 1 ou |
• sare si piper dupa gust |
• 1 lingurita oregano ouscat |
• 1 lingurita boia dulce |
• 2 rosii feliate |
• 200 ml suc de rosii |
• 3 linguri ulei de masline |
• 250 ml apa |
• crengute de cimbru |
• iaurt grecesc si paine proaspata pentru servit |
Mod de preparare
- Amesteca carnea tocata cu ceapa taiata cubulete, morcovul ras, orezul spalat, mararul, patrunjelul si oul batut.
- Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, oregano uscat si boia dulce. Omogenizeaza bine carnea.
- Pregateste ardeii, scoate cotoarele si spala-i bine. Lasa-i la scurs cu gura in jos.
- Umple ardeii cu carne si pune cate o felie de rosie deasupra fiecaruia, ca un capacel.
- Pentru sos, amesteca sucul de rosii cu uleiul, apa si sare si piper dupa gust.
- Pune sosul peste ardei.
- Pun deasupra ardeilor cateva crengute de cimbru proaspat.
- Inchide capacul, rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
- Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
- Seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul Meat/Stew, presiune Low si timp de gatire 40 de minute.
- In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
- Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
- Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
- Pentru deschiderea capacului mai intai se elibereaza supapa de aburi, cu mare grija, cu ajutorul unei spatule.
- Se recomanda si folosirea unei manusi de bucatarie in momentul eliberarii aburilor.
- Lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija.
- Presara deasupra marar proaspat tocat marunt.
- Servesc ardeii umpluti cu iaurt grecesc deasupra (sau smantana) si o felie de paine proaspata taraneasca.
- Pofta buna!
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei