Reteta - Tort cu afine si lamaie
Porții
10
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h:30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
|
Blat: |
| • unt moale – 230 g |
| • zahar tos – 250 g |
| • zahar brun – 100 g |
| • oua – 4 buc |
| • extract de vanilie – 1 lingurita |
| • faina – 360 g |
| • praf de copt – 1 lingurita |
| • sare – ½ lingurita |
| • lapte batut – 240 g |
| • afine – 300 g |
| • lamai – 3 buc.mai mici |
|
Crema: |
| • crema de branza – 225 g |
| • zahar pudra – 350 g |
| • unt moale – 115 g |
| • frisca lichida – 30 ml |
| • extract de vanilie – 1 lingurita |
Mod de preparare
• Bateti untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtineti un amestec pufos,
• Adaugati pe rand ouale, mixand in continuare la viteza mica.
• Adaugati extractul de vanilie
• Amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti putin cate putin peste compozitie.
• Adaugati zeama si coaja rasa de la cele trei lamai.
• Puneti laptele batut in compozitie, mixand lejer, pana obtineti o compozitie pufoasa.
• Amestecati afinele cu o lingura de faina si puneti-le apoi peste compozitia de blat.
• Tapetati cu hartie de copt vasul slow cooker-ului Crock-Pot DuraCeramic 5l si rasturnati compozitia.
• Setati imodul de gatire LOW pentru 3 ore.
• Cand blatul s-a copt, scoateti-l cu grija pe un grilaj si lasati-l sa se raceasca de tot, apoi taiati-l in trei.
• Intre timp pregatiti crema.
• Mixati untul moale cu crema de branza, apoi adaugati zaharul, frisca lichida si vanilia.
• Lasati crema la frigider minim 30 de minute sau pana ce blatul s-a racit.
• Puneti primul blat de tort pe un platou, adaugati 1/3 din crema, apoi urmatorul blat, iar crema, puneti deasupra al treilea blat si imbracati tortul cu crema ramasa.
• Lasati la frigider cateva ore inainte de servire si decorati cu afine si coaja rasa de lamaie.
Savurati alaturi de persoana iubita!
• Adaugati pe rand ouale, mixand in continuare la viteza mica.
• Adaugati extractul de vanilie
• Amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti putin cate putin peste compozitie.
• Adaugati zeama si coaja rasa de la cele trei lamai.
• Puneti laptele batut in compozitie, mixand lejer, pana obtineti o compozitie pufoasa.
• Amestecati afinele cu o lingura de faina si puneti-le apoi peste compozitia de blat.
• Tapetati cu hartie de copt vasul slow cooker-ului Crock-Pot DuraCeramic 5l si rasturnati compozitia.
• Setati imodul de gatire LOW pentru 3 ore.
• Cand blatul s-a copt, scoateti-l cu grija pe un grilaj si lasati-l sa se raceasca de tot, apoi taiati-l in trei.
• Intre timp pregatiti crema.
• Mixati untul moale cu crema de branza, apoi adaugati zaharul, frisca lichida si vanilia.
• Lasati crema la frigider minim 30 de minute sau pana ce blatul s-a racit.
• Puneti primul blat de tort pe un platou, adaugati 1/3 din crema, apoi urmatorul blat, iar crema, puneti deasupra al treilea blat si imbracati tortul cu crema ramasa.
• Lasati la frigider cateva ore inainte de servire si decorati cu afine si coaja rasa de lamaie.
Savurati alaturi de persoana iubita!
