Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă orez cu lapte la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău

Rețetă orez cu lapte la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău
Rețetă orez cu lapte la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

12m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 7lg orez cu bobul rotund (aprox. 150g)
• 600ml lapte de vacă
• 20-30g zahăr vaniliat
• vanilie
• coajă de lămâie

Descriere

Descoperă o rețetă de orez cu lapte pe care, după ce o vei gusta, te va duce direct cu gândul la copilărie! Cu ajutorul funcției Rice/Risotto a Multicooker-ului Crockpot, vei putea să pregătești un orez cu lapte cremos și delicios. 

Mod de preparare

1. Pune orezul într-o sită și spală-l bine cu apă rece. Apoi, pune-l în vasul multicooker-ului. Peste orez, adaugă esența de vanilie (după gust), zahărul, coaja de lămâie, aproximativ coaja de la o jumătate de lămâie mică, și laptele.

2. Pune capacul Multicooker-ului, închide supapa de aburi, alege funcția Rice/Risotto și apasă pe butonul de start. Nu este nevoie să schimbi timpii Multicooker-ului. Funcția are ca timp presetat 12 minute pe varianta de presiune Low. Când semnalul sonor indică finalul programului, lasă Multicooker-ul să se depresurizeze în mod natural timp de 10 minute.

3. Când trec cele 10 minute menționate mai sus, deschide supapa de aburi și apoi, capacul. Amestecă și lasă orezul 5 minute în vasul Multicooker-ului, fără capac. În acest timp, orezul va mai absorbi din laptele din vas și va deveni mai cremos.

4. După aceste 5 minute, în funcție de preferințele tale, mai poți adăuga lapte dacă îți dorești să obții un orez mai lichid. Până la urmă, trebuie să testezi rețeta pentru a vedea care este cantitatea de lapte pe care preferi să o ai în orezul cu lapte.