Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă orez cu lapte la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău

Rețetă orez cu lapte la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău
Rețetă orez cu lapte la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

12m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 7lg orez cu bobul rotund (aprox. 150g)
• 600ml lapte de vacă
• 20-30g zahăr vaniliat
• vanilie
• coajă de lămâie

Descriere

Descoperă o rețetă de orez cu lapte pe care, după ce o vei gusta, te va duce direct cu gândul la copilărie! Cu ajutorul funcției Rice/Risotto a Multicooker-ului Crockpot, vei putea să pregătești un orez cu lapte cremos și delicios. 

Mod de preparare

1. Pune orezul într-o sită și spală-l bine cu apă rece. Apoi, pune-l în vasul multicooker-ului. Peste orez, adaugă esența de vanilie (după gust), zahărul, coaja de lămâie, aproximativ coaja de la o jumătate de lămâie mică, și laptele.

2. Pune capacul Multicooker-ului, închide supapa de aburi, alege funcția Rice/Risotto și apasă pe butonul de start. Nu este nevoie să schimbi timpii Multicooker-ului. Funcția are ca timp presetat 12 minute pe varianta de presiune Low. Când semnalul sonor indică finalul programului, lasă Multicooker-ul să se depresurizeze în mod natural timp de 10 minute.

3. Când trec cele 10 minute menționate mai sus, deschide supapa de aburi și apoi, capacul. Amestecă și lasă orezul 5 minute în vasul Multicooker-ului, fără capac. În acest timp, orezul va mai absorbi din laptele din vas și va deveni mai cremos.

4. După aceste 5 minute, în funcție de preferințele tale, mai poți adăuga lapte dacă îți dorești să obții un orez mai lichid. Până la urmă, trebuie să testezi rețeta pentru a vedea care este cantitatea de lapte pe care preferi să o ai în orezul cu lapte.