Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă dulceață de căpșuni cu vanilie la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău

Rețetă dulceață de căpșuni cu vanilie la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău
Rețetă dulceață de căpșuni cu vanilie la Express Multicooker Crockpot by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1,2kg căpșuni
• 110g zahăr vanilat
• 2 lgțe agar-agar (pudră)
• esență de vanilie (aprox. 10ml)

Descriere

Rețeta perfectă de dulceață cu textură perfectă: nu prea lichidă, nici ca o marmeladă ori ca un jeleu, cu mult fruct și gust potrivit de dulce!

Mod de preparare

Pasul 1. În vasul multicooker-ul, se pun căpșunile tăiate în jumătăți sau în sferturi, depinde cât au fost de mari. Se adaugă zahărul și vanilia.
Pasul 2. Se închide capacul multicooker-ului, inclusiv supapa de aburi. Se setează oala pe funcția Dessert pentru 20 de minute. 
Pasul 3. Când programul a fost gata, se maii lasă supapa închisă vreo 5 minute și apoi se deschide cu grijă.Ulterior se mai gătește dulceața timp de aproximativ 10 minute pe funcția Brown/Saute și se amestecă în multicooker. După ce dulceața a avut cam 5-7 minute de bolborosit, se adaugă agar-agar-ul, un gelifiant natural, vegetal, fără gluten și neutru din punct de vedere gustativ. Două lingurițe rase de agar-agar amestecate cu aproximativ 100 ml de apă, se adaugă peste dulceață, amestecând încontinuu. Se mai lasă dulceața la fiert vreo 2-4 minute și se oprește oala.