Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă dulceață de căpșuni cu vanilie la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău

Rețetă dulceață de căpșuni cu vanilie la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău
Rețetă dulceață de căpșuni cu vanilie la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1,2kg căpșuni
• 110g zahăr vanilat
• 2 lgțe agar-agar (pudră)
• esență de vanilie (aprox. 10ml)

Descriere

Rețeta perfectă de dulceață cu textură perfectă: nu prea lichidă, nici ca o marmeladă ori ca un jeleu, cu mult fruct și gust potrivit de dulce!

Mod de preparare

Pasul 1. În vasul multicooker-ul, se pun căpșunile tăiate în jumătăți sau în sferturi, depinde cât au fost de mari. Se adaugă zahărul și vanilia.
Pasul 2. Se închide capacul multicooker-ului, inclusiv supapa de aburi. Se setează oala pe funcția Dessert pentru 20 de minute. 
Pasul 3. Când programul a fost gata, se maii lasă supapa închisă vreo 5 minute și apoi se deschide cu grijă.Ulterior se mai gătește dulceața timp de aproximativ 10 minute pe funcția Brown/Saute și se amestecă în multicooker. După ce dulceața a avut cam 5-7 minute de bolborosit, se adaugă agar-agar-ul, un gelifiant natural, vegetal, fără gluten și neutru din punct de vedere gustativ. Două lingurițe rase de agar-agar amestecate cu aproximativ 100 ml de apă, se adaugă peste dulceață, amestecând încontinuu. Se mai lasă dulceața la fiert vreo 2-4 minute și se oprește oala.