Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta desert negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by www.laurasweets.ro

Reteta desert negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by www.laurasweets.ro
Reteta desert negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by www.laurasweets.ro

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Ingrediente:
• 400 gr.faina de grau
• 1 praf sare
• 150 gr.indulcitor natural
• 4 linguri cacao neagra
• 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
• 250 ml lapte acru
• 150 ml ulei de floarea soarelui
• 100 gr.afine proaspete
• 100 gr.smantana grasa
• 100 gr.crema de branza
• 1 lingura indulcitor pudra

Pentru decor:
• fructe proaspete
• bomboane colorate

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga indulcitorul si cacaua. Se amesteca. Se adauga laptele acru, uleiul si se amesteca pana la omogenizare.Afinele spalate se incorporeaza in compozitie.Se pregateste o forma de copt din silicon cu diametrul de 18 cm astfel incat sa se potriveasca cu vasul multicooker-ului Crock-Pot Express.In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, se asaza gratarul din inox si o cana cu apa. Se asaza pe gratar forma de copt cu compozitia de negresa.
Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi.
Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Din meniu, se selecteaza functia Manual si timpul de 40 min, cu presiune High.
Se apasa tasta START/STOP, iar aparatul va incepe sa se incalzeasca.
Dupa cele 40 minute, aparatul va emite semnalul sonor semn ca negresa este coapta.Aparatul se deconecteaza de la curent, apoi se lasa 15-20 minute sa se elibereze aburul, apoi cu atentie, cu ajutorul unei manusi de bucatarie si un cleste, se desface supapa de aburi pentru a elibera aburul ramas. Se desface capacul si se scoate. Cu ajutorul unui stergar, se scoate forma de copt cu negresa si se lasa la temperat pana a doua zi.A doua zi se mixeaza spuma smantana pana devine pufoasa si capata consistenta, apoi se adauga crema de branza si indulcitorul.Negresa se garniseste cu crema de branza si se decoreaza cu fructe proaspete si bomboane colorate. Este absolut delicioasa, umeda si ciocolatoasa, perfecta atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.