Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Crema de zahar ars by Dulciuri fel de fel

Reteta Crema de zahar ars by Dulciuri fel de fel
Reteta Crema de zahar ars by Dulciuri fel de fel Reteta Crema de zahar ars by Dulciuri fel de fel

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 ml lapte
• 4 oua
• 4 linguri zahar
• esenta de vanilie si portocale dupa gust
• 200 g zahar pentru caramel

Mod de preparare

  • Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema.
  • Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.
  • Se topeste zaharul pentru caramel.
  • Se tine pe foc mic pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului.
  • Caramelul obtinut se toarna in vasele termorezistente..
  • Lasam sa se raceasca, apoi turnam compozitia de lapte cu oua.
  • In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se toarna un pahar cu apa si se asaza gratarul din inox.
  • Punem formele cu compozitia pentru crema de zahar ars.
  • Din compozitia pentru crema am folosit 4 vase Ramekin de 10 cm, 4 vase de 8 cm si un vas de yena de cca 16 cm
  • Se asaza capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa.
  • Se seteaza programul DESERT, presiune High si timp de gatire 25 de minute.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi semnalul sonor, dupa care aparatul intra pe modul KEEP WARM.
  • Se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule, apoi se deschide capacul cu grija.
  • Folositi o manusa de bucatarie in momentul deschiderii capacului.
  • Se scot formele din vasul aparatului si se asaza pe un gratar, sa se raceasca.
  • Abia dupa ce s-au racit se pun la frigider, de preferat pana a doua zi.
  • In tot acest timp se va topi caramelul de pe fundul vasului, in plus crema de zahar ars este grozav de buna daca este foarte rece, abia scoasa din frigider.

Preparat cu