Reteta Cheesecake cu dovleac si rom by Laura's Sweets
 
                             
                             
                             
                             
                    Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| Crusta: | 
| • 400 gr.biscuiti digestivi | 
| • 100 gr.unt | 
| Umplutura: | 
| • 800 gr.branza fina de vaci | 
| • un praf sare | 
| • 400 gr.piure indulcit de dovleac | 
| • 200 gr.gem de caise | 
| • 200 ml smantana lichida | 
| • 2 oua | 
| • 50 gr.zahar pudra | 
| • 4 plicuri cu zahar cu rom | 
| glazura ciocolata: | 
| • 100 gr.ciocolata neagra | 
| • 80 ml smantana lichida | 
| Frisca: | 
| • 400 gr.smantana grasa 30% | 
| • 40 gr.zahar | 
| • 1 plic zahar vanilat | 
| Decor: | 
| • fructe physalis | 
| • ornamente ciocolata | 
Mod de preparare
- Ingredientele reci: branza, smantana, ouale trebuie tinute la temperatura camerei minim 30 - 40 minute.
- Se pregateste o forma de copt cu diametrul 16-18 cm. Ideal ar fi sa folositi o forma din silicon. Eu am folosit una de metal.
- Biscuitii se macina fin cu ajutorul unui robot.
- Untul se topeste si se adauga peste pesmetul de biscuiti.
- Se amesteca si se omogenizeaza, apoi se intinde un strat egal in forma de copt. Se preseaza bine, apoi se da deoparte.
- Intr-un blender cu capacitate mare, se pune branza, un praf sare, smantana, piureul de dovleac indulcit, ouale, zaharul aromatizat, gemul de caise si zaharul pudra.
- Se pune capacul si se mixeaza de cateva ori pana se obtine o compozitie omogena, fina si spumoasa.
- Aceasta compozitie se toarna usor peste blatul de biscuiti. Daca va mai ramane compozitie, o puteti coace in alta forma.
- Atentie: nu umpleti pana la marginea de sus, lasati 2 cm spatiu pentru ca la copt, cheesecake-ul va creste si va da pe afara!
- In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se asaza gratarul din inox.
- Se toarna o cana cu apa in interiorul vasului.
- Se asaza forma de copt cu cheesecake. Se pozitioneaza central.
- Se asaza capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
- Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
- Se seteaza programul DESERT, presiune High si timp de gatire 25 de minute.
- In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
- Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
- Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
- Pentru deschiderea capacului, mai intai se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
- Se mai lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija.
- Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie in momentul deschiderii capacului.
- Cu ajutorul unei manusi de bucatarie se scoate forma cu cheesecake si se asaza pe un gratar, la temperat.
- Abia dupa ce s-a racit de tot, se poate depozita la frigider.
- A doua zi, se pregateste glazura de ciocolata.
- Se topeste ciocolata in smantana lichida infierbantata, apoi se amesteca pana la omogenizare si se lasa la temperat.
- Intre timp, se prepara si frisca si se mixeaza smantana rece pana devine pufoasa si aerata.
- Se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva secunde si se transfera intr-un poche.
- Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se desface inelul de la forma de copt si se glazureaza cu ciocolata.
- Se pune cateva minute in frigider ca sa se intareasca glazura, abia apoi se orneaza cu frisca si fructe physalis.
Preparat cu
-400lei
    Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
                                
                • in stoc
                
                
                
                        
    
                
                            
        
                
                        
                
        
    
        
                    PRP: 999,99lei                    
                
                        
            
                599,99lei            
            
            
         
            
 
                 
             
             
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
				 
                 
                 
     
     
    