Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicookerul Crock-Pot Express by Prăjiturela
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
35m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru blat: |
• 200 biscuiți digestivi |
• 80 g unt |
Pentru cremă: |
• 400 g cremă de brânză |
• 150 g smântână (clasică, fermentată) |
• 150 g zahăr pudră + extra pentru decor |
• 3 ouă |
• 200 g ciocolată amăruie (sau 100 g ciocolată amăruie și 100 g ciocolată cu lapte) |
• 100 ml piure de clementine ~ 4 clementine + extra 10-12 pentru decor |
Descriere
Prăjiturela a pus Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la treabă și a pregătit cel mai delicios și aspectuos cheesecake cu ciocolată și clementine, în doar 35 de minute! Trebuie neapărat să încerci!
Mod de preparare
- Mărunțește biscuiții până obții textura de pesmet, apoi amestecă-i cu untul topit și presează compoziția rezultată în forma de tort de 18cm. Dă la rece și între timp pregătește crema
- Mixează crema de brânză, smântâna și zahărul pudră cât să se omogenizeze
- Adaugă ouăle, unul câte unul, pe rând și mixează continuu la viteză mică (adaugă următorul ou doar după ce cel anterior a fost încorporat complet)
- Blenduiește clementinele, apoi trece-le printr-o sită pentru a elimina sâmburii și fibrele
- Topește ciocolata pe baie de aburi, apoi amestec-o cu sucul de clementine
- Toarnă ciocolata amestecată cu sucul citricelor peste compoziția cu cremă de brânză
- Scoate forma de tort cu blatul de la frigider și toarnă crema
- În vasul Multicookerului Crock-Pot Express pune 300ml apă, apoi adaugă grătarul (accesoriul pentru funcția steam)
- Așează cu grijă forma de tort, apoi pune deasupra hârtie de copt pentru a colecta condensul
- Pune capacul, blochează-l și setează accesoriul de presiune
- Activează funcția MANUAL și timpul de 35 de minute pe treapta HIGH
- La început Multicookerul va afișa mesajul HEAT, semn că se încălzește, iar apoi timpul setat va începe să scadă
- Când timpul a expirat și ajunge la 0, elimină presiunea forțat folosind coada unei linguri de lemn)
- După ce toată presiunea a fost eliminată, ridică capacul și îndepărtează cu grijă foaia de copt. Dacă există apă pe suprafața cheesecakeului, o îndepărtăm cu ajutorul unui prosop de hârtie
- Cu ajutorul mânușilor de silicon scoate cu grijă cheesecakeul
- Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să se răcească complet
- După ce s-a răcit, trece cu un cuțit subțire de jur împrejur pentru a te asigura că va ieși perfect din formă, iar apoi înepărtează inelul
- Decorează după preferințe cu clementine întregi sau felii
Poftă bună!
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei