Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta negresa cu ciocolata, nuci si rom

Reteta negresa cu ciocolata, nuci si rom
Reteta negresa cu ciocolata, nuci si rom

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Unt – 230 gr.
• Zahar – 240 gr.
• Oua – 5 buc. (potrivite)
• Faina – 160 gr.
• Cacao – 110 gr.
• Pastaie de vanilie – (1/2 pastaie) sau 1 lingurita de esenta de vanilie
• Sare – 1 varf de cutit
• Praf de copt – 1/2 lingurita
• Bicarbonat de sodiu – 1/2 lingurita
• Miez de nuca zdrobit – 30 gr.
• Zeama de lamaie – 1 lingurita
• Rom sau crema de whisky – 25 ml

Descriere

Pregateste mai rapid o reteta de negresa cu ciocolata, nuci si rom la  Slowcooker Crock-Pot 5.7L Digital. 

Mod de preparare

• umeziti putin vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital sau ungeti-l cu putin unt
• adaugati hartie de copt, in acesta, astfel incat sa ii acoperiti bine tot interiorul
• amestecati ingredientele uscate: faina, cacao, sarea, miezul de nuca, praful de copt si bicarbonatul de sodiu
• temperati untul la Bain Marie
• luati de la Bain Marie si adaugati ouale, zaharul, romul si esenta de vanilie
• amestecati bine aceasta compozitie lichida cu un mixer
• turnati solutia lichida peste cea solida si amestecati-o bine folosind o lingura de lemn
• turnati compozitia in vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital, nivelati bine, egal si miscati vasul pe masa, stanga – dreapta, pentru a se intinde uniform compozitia
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de temperatura ''Low"
• inchideti capacul etans si lasati sa se coaca in jur de 2 ore si 15 minute – 2 ore si 20 minute
• nu umblati la capac decat dupa 1 ora si 45 minute
• optional puteti sa serviti cu inghetata de vanilie si topping de caramel.

Pofta buna!