Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tocăniță de ardei copți cu găluște bavareze la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by Retete Merisor

Rețetă tocăniță de ardei copți cu găluște bavareze la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by Retete Merisor
Rețetă tocăniță de ardei copți cu găluște bavareze la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by Retete Merisor Rețetă tocăniță de ardei copți cu găluște bavareze la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by Retete Merisor Rețetă tocăniță de ardei copți cu găluște bavareze la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by Retete Merisor

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 căței de usturoi
• 1 linguriță oregano uscat

Pentru sos:
• 1 kg ardei capia
• 270 gr.suc de roșii
• 1 ceapă roșie, medie
• 3-4 frunze de busuioc, proaspete
• sare și piper, după gust
• 2 linguri ulei de floarea soarelui
• 25 gr.unt
• 150 gr.brânză de burduf
• 1/2 legătură de pătrunjel verde

Pentru găluștele bavareze:
• 1 baghetă de pâine, mai veche
• 1 ceapă roșie, mai micuță
• 2 căței de usturoi
• 1 gogoșar
• 1 lingură ulei de floarea soarelui
• 50 gr.unt cu 82% grăsime
• 110 ml lapte
• aproximativ 100 gr.pesmet
• sare și piper
• 1/4 linguriță chimen
• 1/2 linguriță nucșoară
• 1 linguriță oregano uscat
• 1/2 legătură de pătrunjel
• 2 ouă, medii

Descriere

Retete Merisor a pus Multicookerul Crock-Pot Express la treaba in acest Crocktober si ne-a pregatit o reteta la care nici nu ne asteptam: tocanita de ardei copti cu galuste bavareze! Va promitem ca este un adevarat deliciu!

Mod de preparare

  • Coace ardeii, curata-i si lasa-i la scurs
  • Cat timp se scurg ardeii, te poti ocupa de galuste. Taie bagheta de paine in cuburi mici si pune-le intr-un bol
  • Porneste Multicookerul Crock-Pot Express pe programul BROWN/SAUTE pentru 10 minute. Aceasta functie nu necesita capacul pentru ca este utilizata pentru rumenire/calire
  • Va aparea mesajul HEAT, ceea ce inseamna ca aparatul se incalzeste. Dupa 2 minute, pune uleiul in vas, iar cand acesta se incinge, pe afisaj va aparea timpul setat. Adauga acum untul
  • Cand untul este topit, adauga ceapa curatata si tocata impreuna cu cei doi catei de usturoi, curatati si tocati
  • Amesteca cu o spatula de silicon pentru ca ceapa sa nu se arda, iar cand aceasta se patrunde usor stropeste-o cu putina zeama de la ardeii copti
  • Adauga gogosarul curatat si tocat in cuburi mici si amesteca iar, pentru a se prepara uniform. Mai stropeste putin cu zeama de la ardei
  • Dupa expirarea timpului se va auzi un semnal sonor si atunci apesi pe butonul STOP/START
  • Pune ingredientele din vasul multicookerului peste cuburile de paine si amesteca bine. Adauga laptele si framanta compozitia cu mainile pentru ca painea sa se sfarame
  • Adauga condimentele, patrunjelul tocat si ouale, unul cate unul
  • La final, potriveste textura compozitiei cu pesmet si modeleaza galustele de dimensiunea unei mingi de ping pong
  • Porneste din nou multicookerul Crock-Pot Express pe functia BROWN/SAUTE, tot pentru 10 minute
  • Procedam la fel ca la inceput pentru a cali ceapa cu usturoiul in putin unei si unt
  • Cand acestea sunt calite, adauga sucul de rosii, ardeii capia taiati franjuri, galustele bavareze si zeama de la ardei cat sa acopere galustele
  • Adauga frunze de busuioc rupte, oregano, putina sare si putin piper, dupa gust
  • Aseaza capacul vasului cu butonul supapei pe pozitia inchis si seteaza functia MEAT/STEW pentru 30 de minute si presiune HIGH
  • Pe afisaj va aparea din nou mesajul HEAT pana cand lichidul din interior atinge temperatura necesara. Apoi, apare timpul setat ce va fi afisat in mod descrescator pana la expirare
  • Dupa expirarea timpului, multicookerul se opreste automat si se aude un semnal sonor. Cu o spatula sau cleste din silicon, comuta butonul supapei pe pozitia deschis. Asteapta sa se alibereze presiunea, apoi muta capacul pe pozitia deschis si ridica-l cu grija, folosind o manusa
  • Adauga branza de burduf in tocanita si patrunjelul verde, tocat, presarandu-le pe deasupra
  • Asteapta sa se topeasca branza si serveste delicioasa tocanita de ardei copti cu galuste bavareze!

Pofta buna!